Reddit Advertising, hoe begin je er aan?

Geïnteresseerd in de nuances van Reddit Advertising? Lees dan snel verder, want deze blog gaat hierop in.

De voorpagina van het internet. Zo beschrijft Reddit zichzelf. En met miljarden bezoekingen per maand en sinds 2019 een totaal van 430 miljoen actieve gebruikers is deze uitspraak zeker niet zonder daadwerkelijke grondslag.

Verder doet de content van Reddit het zeker ook niet slecht op verschillende andere sociale mediakanalen.

En is zelfs een voormalige president van de Verenigde Staten niet verlegen om de website te betreden voor een uitbundige reactie.

I am Barack Obama, President of the United States — AMA from IAmA

Na al deze voorbeelden en cijfers heb je misschien de vraag;

Wat is Reddit nou eigenlijk?

Opmaak

Reddit. Ofwel, ‘’I read it’’ (Ik heb het gelezen) is een combinatie van een nieuws site als een sociaal media platform/forum. Het creëren van een account op Reddit is gratis, en eenmaal geregistreerd kan elke gebruiker berichten plaatsen op een van de vele verschillende subreddits.

Een subreddit is eigenlijk een verdeling van het forum richting een bepaald onderwerp. Het is niet gek om te suggereren dat er een subreddit is voor vrijwel alles. Van r/IAmA (Ask me anything) waarin voormalig President Obama een interview gaf, tot r/funny waar voornamelijk grappige video’s gedeeld worden, en zelfs super specifiek r/askhistorians  waar gebruikers geschiedenis vragen kunnen stellen aan professionele historici.

Zie hieronder de 10 grootste subreddits:

Geregistreerde gebruikers kunnen vervolgens op berichten van elkaar stemmen of ze het leuk vinden of niet. Dit door mate van een ‘’Upvote’’ en een ‘’Downvote’’ die vervolgens de score van een post beïnvloeden. Deze score heeft de naam ‘’karma’’ naar het boeddhistische concept.

Hoe beter de karma score, hoe hoger het bericht plaatst in de subreddit, en dus meer zichtbaar is. Posts met een zeer goede karma score kunnen zelfs op de ‘’main page’’ van Reddit belanden- die zichtbaar is zonder naar een specifieke subreddit te gaan.

Een bericht kan van alles zijn. Een link naar een andere site, een plaatje, een muziekvideo, GIFs, of natuurlijk alleen maar tekst. Geregistreerde gebruikers kunnen vervolgens ook comments plaatsen onder het bericht, om zo dialoog te creëren binnen een bericht. Comments hebben ook een karma score, en op basis van die karma score plaatsen ze hoger of lager in het bericht.

Zie hier een top comment in het interview van voormalig president Barack Obama.

 

Reddit Advertising: Een nieuwe manier om te communiceren met de je doelgroep

r/IAMA ‘’Ask me anything’’ een eerder genoemde subreddit waar Barack Obama geïnterviewd werd is een subreddit zoals de titel suggereert waar gebruikers een bedrijf of individu direct vragen kunnen stellen voor een periode. Dit creëert een omgeving waar directe communicatie mogelijk is tussen bedrijf en gemeenschap.

Er is sinds lange tijd al de realisatie in de PR wereld dat online conversatie van enorm belang is voor de groei van organisaties, en de unieke verdeling van Reddit in subreddits geeft een bedrijf de mogelijkheid te communiceren met een gemeenschap die al geïnteresseerd is in hun merk.

Voorbeelden van bedrijven die Reddit gebruiken van Reddit Advertising.

Om een aantal voorbeelden te geven van bedrijven die Reddit gebruiken voor marketing en PR-doeleinden is hier Bill Gates op r/IAMA te zien met een van de meest succesvolle reddit posts ooit.

Reddit Advertising Bill Gates

Dit genereerde veel aandacht voor het boek dat Bill Gates niet lang geleden op dat moment had uitgebracht. Een subtiele manier van adverteren dus…

Aan de andere kant is het ook mogelijk om enorme negatieve PR te krijgen met een fout antwoord. Hier is een voorbeeld van EA Games, een videospel bedrijf dat slecht reageerde op algemene kritiek:

Bad Reddit Advertising

Wat leidde tot een zogenoemde ‘’PR ramp.’’ EA Games forceerde om daadwerkelijke veranderingen in hun videogame aan te brengen.

Moeilijkheden van Reddit Advertising

Op eerste gezicht lijkt Reddit een ideale plaatst voor bedrijven om te adverteren en dat kan het ook zeker zijn. Maar net zoals elk ander sociaal netwerk kan je niet zomaar beginnen linkjes te dumpen en verwachten dat er veel positieve reactie op zal zijn.

Dit is zeker het geval op Reddit, waar het onderdeel is van de cultuur om niet vriendelijk te zijn richting bedrijven die alleen maar iets proberen te verkopen en niet amuserend zijn op een bepaalde manier. Veel van de subreddits hebben ook expliciete regels die adverteren verbieden.

Betekent dit dat Reddit anti-bedrijven is? Nee! Reddit heeft geen problemen met bedrijven, ze willen alleen dat een bedrijf komt om meer te doen dan alleen verkopen. Reddit wil dat je onderdeel wordt van de gemeenschap.

Shared Community Reddit Advertising

Op welke manieren kan je alsnog Reddit gebruiken als bedrijf voor advertising doeleinden desondanks deze barrières?

Feedback en suggesties verzamelen

Zoals eerder genoemd met de EA Games controversie is Reddit een excellente plek om de opinie te peilen van je gemeenschap. Het is voor dit punt geeneens nodig om zelf een bericht te plaatsen op Reddit, je kan als bedrijf simpelweg subreddits volgen die vergelijkbaar zijn met jouw product.

Het is de ideale plek om te luisteren naar je doelgroep, om zo te leren hoe je jezelf als bedrijf kan verbeteren.

Gebruikt IAMA events om in contact te komen met je community

Creëer je als bedrijf interessant gereedschap voor houtbewerking? Ga naar /r/woodworking een subreddit voor houtbewerkers. Vraag daar om feedback wat houtbewerkers graag aan gereedschap willen zien! Zo breng je de naam van je bedrijf naar buiten, en verkrijg je ook gelijke interessante feedback!

Dit kan voor elk product dat een passende subreddit heeft, en zoals eerder gezegd is er een subreddit voor alles.

Reageer op comments

Reddit kan gezien worden als een extensie van je klantenservice netwerk. Door te reageren op klachten die je langs ziet komen op Reddit krijg je meer bekendheid en bewijst hoe gemotiveerd je bent om je klanten te helpen.

Support Reddit Advertising

Deel de content die je gebruikers delen op je sociale media

Reddit gebruikers produceren veel content die makkelijk overgenomen kan worden op je eigen sociale media. Kom je een interessante post tegen? Deel het, en geef credit aan de gebruiker!

Conclusie

Reddit heeft een ontelbaar aantal mogelijkheden voor een bedrijf om hun bekendheid te vergroten en zo hun marketing te versterken. Het vereist een bepaalde nuance, maar Reddit Advertising is het zeker waard voor bedrijven om verder te verkennen!

Voor verdere Reddit Advertising tips is het zeer toepasselijk om te kijken op:

https://www.reddit.com/r/marketing

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.