Impact artificial intelligence op blogs

Werken als blogger, kan dat binnenkort nog wel?

Visulalisatie van artificial intelligence

Wat is de impact van artificial intelligence op blogs? Voordat we daar naar kijken moeten we eerst weten wat artificial intelligence is. Artificial intelligence, ook wel A.I. genoemd, is een onderwerp dat vaak aan bod komt. Wat niet vaak aan bod komt is de impact van artificial intelligence op het schrijven blogs. Wat moet je daarmee als blogger of online marketeer? Of beter gezegd: wat kan je er mee?

Hieronder gaan we het hebben over A.I.-bots en hun functies. at voor impact deze bots kunnen hebben op het schrijven (of laten schrijven) van blogartikelen. En een introductie over welke A.I.-bots de beste zijn om te proberen. Laten we er gelijk in duiken!

Artificial intelligence, wat is het en wat kan je er mee?

Maar wat is A.I. eigenlijk? A.I., ofwel artificial intelligence, zijn softwaresystemen die lastige taken uitvoeren die eerst alleen door mensen uitgevoerd konden worden, denk hierbij aan online klantcontact of het spelen van spellen als schaak (Oracle). Vaak gaat het gebruik van A.I. samen met machine learning of deep learning, dit is het creëren van software dat door het gebruiken ervan steeds meer leert waardoor de software steeds effectiever wordt met het uitvoeren van de taken. Machine learning en deep learning zijn vormen van artificial intelligence. Hieronder staan een aantal voorbeelden van A.I.-toepassingen:

  • Chatbots (Denk aan Siri)
  • Zelfrijdende auto’s
  • Diagnoses op basis van röntgenfoto’s

Al deze toepassingen en iedere vorm van artificial intelligence werkt op basis van grote hoeveelheden data die geanalyseerd worden door de systemen. Door al deze data te analyseren wordt een A.I. systeem steeds slimmer en beter met het uitvoeren van de taken. Des te meer artificial intelligence analyseert, hoe meer impact A.I. systemen hebben op het schrijven van blogs.

Chat GPT

OpenAI, de maker van Chat bot Chat GPT artificial intelligence

Een van de meest populaire A.I.-chat bots momenteel is Chat GPT. Deze A.I. chat bot is recentelijk toegankelijk gemaakt door het bedrijf OpenAI, dit is een bedrijf dat zich richt op het doel om A.I. te ontwikkelen op een manier dat het de hele mensheid vooruithelpt.

Chat GPT is een soort artificial intelligence waarmee gebruikers in natuurlijke taal kunnen communiceren met een virtuele assistent. Een van de belangrijkste kenmerken van Chat GPT is de mogelijkheid om in realtime reacties te genereren op basis van de input van de gebruiker. Dit zorgt voor een natuurlijker en vloeiender gesprek, aangezien chat GPT een breed scala aan vragen en uitspraken kan begrijpen en daar ook op kan reageren.

Een van de belangrijkste toepassingen van Chat GPT kan bijvoorbeeld klantenservice zijn. Bedrijven kunnen chat GPT gebruiken om direct te reageren op vragen van klanten, waardoor er minder menselijke tussenkomst nodig is en de algehele klantervaring wordt verbeterd.

Een andere mogelijke toepassing van Chat GPT is bijvoorbeeld in het onderwijs. Door directe feedback en begeleiding te bieden, zou Chat GPT studenten en medewerkers kunnen helpen nieuwe informatie effectiever te leren en onthouden.

Ondanks de potentiële voordelen van chat GPT, zijn er ook zorgen over de implicaties ervan. Sommige critici denken dat het gebruik van chat GPT of andere A.I. bots kan leiden tot baanverlies en een vermindering van menselijke interactie.

Over het algemeen vertegenwoordigt Chat GPT een grote vooruitgang op het gebied van conversatie-A.I.-technologie. Hoewel de toepassingen en implicaties ervan nog worden onderzocht, heeft het de potentie om veel aspecten van ons dagelijks leven te verbeteren, ofwel exact waar het bedrijf OpenAI voor staat (Medium)

Bloggen en artificial intelligence

Zoals net is besproken heeft een A.I. bot als Chat GPT veel mogelijkheden om menselijk werk te vervangen. En dan komt de vraag op: Maar kan een softwaresysteem als Chat GPT ook al blogs schrijven? Het antwoord daarop is ja, maar daar zitten voor nu nog wel enkele haken en ogen aan. Het is bijvoorbeeld niet duidelijk welke informatie er allemaal gebruikt is om Chat GPT te trainen. Hierdoor moet er altijd goed gekeken of de informatie die Chat GPT verteld wel juist relevant is. De informatie die Chat GPT geeft moet altijd gecontroleerd worden. Er komen namelijk bij het gebruik van Chat GPT ook onwaarheden en desinformatie uitrollen die door Chat GPT als de waarheid worden neergezet. Het is voor nu dus wel nog opletten geblazen bij het gebruiken ervan (computerworld).

De voordelen van de inzet van A.I. voor bloggers

Naast Chat GPT zijn er meerdere websites die het gebruik van Artificial intelligence aanbieden. Deze sites richten zich ook op het schrijven van onder andere blogs, maar ook voor andere geschreven teksten. Vaak wordt deze software door schrijvers of bedrijven gebruikt om op een snellere manier onderwerpen en een voorlopige versie van een artikel klaar te hebben. zodat de schrijver zich alleen maar hoeft te focussen op het inbrengen van emotie en creativiteit in de teksten. Door op deze manier te werken scheelt dat natuurlijk veel tijd voor een schrijver en scheelt het ook geld voor bedrijven. Doordat, zoals hierboven ook uitgelegd, A.I.-systemen blijven leren als ze gebruikt worden, wordt de A.I. ook steeds beter in het helpen van schrijvers met hun teksten.

De limieten van A.I. Bots (voor nu)

Er zitten (voor nu) nog wel limieten op het gebruik van artificial intelligence voor schrijversdoeleinden. Op het moment van schrijven kan een A.I. bot geen eigen gedachten of emoties inbrengen in de teksten. Ook kan A.I. nog geen teksten genereren voor teksten die gaan over complexe onderwerpen en daarnaast is het ook nog niet mogelijk om doormiddel van A.I. automatisch verhalen te generen (Copestone)

Het tekstenschrijven van de toekomst

Doordat de ontwikkelingen op het gebied van artificial intelligence in een sneltreinvaart gaan, wordt er verwacht dat de net genoemde limieten steeds minder worden. Daarnaast blijven de veel gebruikte A.I.-bots continu trainen en ontwikkelen omdat er continu data in wordt geschoten, en deze A.I.-bots dus steeds beter worden.

In de toekomst zal de samenwerking tussen artificial intelligence en bloggers en online marketeers steeds normaler worden. Doordat A.I.-bots op een grote schaal verschillende ideeën kunnen genereren, wordt het werk ook makkelijker gemaakt voor jou als blogger of online marketeer. De inzet van A.I. moet niet gezien worden als de vervanging van jouw baan, maar juist als een sterke assistent die jou werk een stuk makkelijker maakt en een goede ondersteuning biedt. Op deze manier ziet de toekomst er dus rooskleurig uit met deze samenwerking.

A.I.-bots, welke helpt jou verder?

Hierboven heb ik veel geschreven over wat A.I. is en wat het betekent voor jou als blogger, dus ik snap dat je er nu ook wel een keer mee aan de slag wilt gaan. Daarom heb ik hieronder voor jou de 3 beste A.I.-bots waar je gelijk mee aan de slag kan gaan op rijtje gezet!

3 Rytr

Rytr - AI Writer, Content Generator & Writing Assistant

Rytr is een platform dat A.I. gebruikt om content voor jou te schrijven, en is een super gebruiksvriendelijke ai tekst generator. Rytr is in staat om unieke en aantrekkelijke artikelen te schrijven in de juiste tone of voice (deze kan je zelf uitkiezen). Ook op het gebied van grammatica slaat deze tool de plank niet mis. Rytr kan binnen een uur een artikel zelfstandig geschreven hebben zonder dat jij erbij hoeft te zitten.

Momenteel is Rytr in staat om over veel verschillende onderwerpen artikelen of blogs te kunnen schrijven, zoals bijvoorbeeld over sport, nieuws, technologie en meer.

Kortom, Rytr is een app die mensen helpt sneller te schrijven. Het is een geweldige A.I.-schrijverstool voor bloggers en online marketeers die veel artikelen moeten produceren. Met Rytr kunnen gebruikers ook naar ideeën voor hun artikelen zoeken of ze zelfs in realtime schrijven. En als klap op de vuurpijl kun je Rytr ook eerst gratis proberen.

2 Paragraph A.I.

AI Writing Assistant App Paragraph AI • Free artificial intelligence Writing Tool

Paragraph A.I. werkt voornamelijk als een app die je kunt downloaden in de Apple Store of Google Play Store. Het is ook een Chrome-plug-in. Het werkt als een nieuw toetsenbord dat je toevoegt. Opmerking: Paragraph A.I. moet volledige toegang hebben tot alles wat je typt, dus als je je daar niet prettig bij voelt, is dit misschien niet voor jou.

Een korte uitleg over hoe de app werkt: Het toetsenbord zelf ziet eruit als je gewone toetsenbord, het heeft echter het Paragraph A.I.-logo aan de linkerkant. Als je op het Paragraph A.I.-logo tikt, wordt de inhoud die je hebt getypt, overgenomen en ga je naar de app waar je jouw inhoud kunt aanpassen en verbeteren met behulp van de app.

Als je de kracht van A.I.-schrijven op meer dan alleen je computer wilt benutten, bekijk dan zeker Paragraph A.I.. Dit is ook ideaal om meer bekend te raken met het schrijven met behulp van A.I..

1 Chat GPT

ChatGPT, artificial intelligence chat bot

Chat GPT  is de A.I.-tool voor het maken van content. Deze A.I.-bot kan zich gedragen als een mens. Het kan vragen beantwoorden en artikelen, korte teksten, koppen en copy schrijven. Maar het heeft menselijke aanrakingen nodig om een ​​volledig artikel, inhoud of copy te schrijven. Omdat deze tool net nieuw is, moet er bij het gebruiken hiervan wel goed opgelet worden. Chat GPT is heel gebruiksvriendelijk en krachtig, en ook nog eens goedkoop in gebruikt. Op het moment van schrijven krijg je zelfs 18 dollar tegoed om de software te testen. Als je daardoorheen bent en de software bevalt, dan is deze tool alsnog goedkoop in gebruik. Al met al een echte aanrader om op zijn minst eens te testen!

Maar hoe ziet een kort blogartikel geschreven door A.I. er dan uit?

Om de Impact artificial intelligence op blogs ook te laten zien heb ik daar een voorbeeld van  kunnen geven door de gratis versie van Rytr te gebruiken. Eerst leg ik kort uit welke stappen ik doorlopen heb, en vervolgens zien jullie het resultaat: Ik ben begonnen door de use-case ‘’blog idea & outline’’ te selecteren en de volgende zin in te voeren: De toekomst van het schrijven van blogs en de impact van artificial intelligence op het vakgebied.

Daar kwam de basis uit, vervolgens heb ik iedere paragraaf uit laten werken in een tekst door Rytr, zie hieronder het resultaat:

‘’Hoe AI de blogindustrie verandert

Wat is een AI-schrijfassistent?

Een AI-schrijfassistent is software die kan helpen bij het genereren van grote hoeveelheden inhoud. Het kan worden gebruikt voor blogs, artikelen of andere soorten inhoud.

AI-schrijfassistenten zijn een uitstekende manier om content on demand te genereren. Ze zijn een tijdbesparende tool voor digitale bureaus of bedrijven die regelmatig content moeten produceren.

De AI-assistent zorgt voor al het onderzoek en voorziet de schrijver van ideeën en suggesties voor toekomstige berichten. Het kan ook controleren of het bericht moet worden herzien voordat het online wordt gepubliceerd.

AI-assistenten in de blogosfeer

AI-assistenten worden steeds populairder op de werkvloer. Bloggers, die moeite hebben om inhoud te produceren, kunnen deze AI-assistenten gebruiken als een manier om artikelen op schaal te genereren.

Er is een voortdurend debat gaande over de vraag of AI-schrijvers al dan niet beter kunnen schrijven dan mensen. Er zijn veel mensen die geloven dat AI-schrijvers nooit de creativiteit van menselijke schrijvers zullen kunnen evenaren en dat ze ook nooit in staat zullen zijn om emoties te uiten.

AI-assistenten en hun impact op de marketingindustrie

AI-assistenten kunnen het marketingproces helpen automatiseren en vereenvoudigen. Chatbots kunnen worden geïntegreerd met marketingautomatiseringssoftware om de tijd die wordt besteed aan repetitieve taken te verminderen. Deze automatisering helpt marketeers om meer tijd te besteden aan creatieve en strategische taken, die er echt toe doen.

Chatbots zijn een uitstekende manier voor bedrijven om AI te implementeren in hun marketingcampagnes. Ze bieden een gepersonaliseerde ervaring voor klanten, wat zorgt voor een betere klantervaring en leidt tot hogere conversieratio’s.’’

Conclusie: wat heeft de toekomst in petto voor AI-schrijvers?

Wat heeft de toekomst in petto voor AI-schrijvers? In de toekomst zal AI in staat zijn om content te schrijven die is toegesneden op een specifieke schrijver. Het zal ook verschillende schrijfstijlen en tonen kunnen aannemen.

Bovenstaande tekst is dus compleet geschreven door een A.I. bot. Zoals je ziet is het best goed voor een tekst waar je nauwelijks iets voor hebt hoeven doen. Dit is dus een perfect voorbeeld van hoe een A.I. bot jouw werk makkelijker kan maken.Je vult alleen een idee in en je hebt gelijk een basis om volledig naar jouw eigen smaak uit te werken.

Conclusie: A.I. en jij in de toekomst

De impact artificial intelligence op blogs

Hopelijk heb ik de van Impact artificial intelligence op blogs duidelijk gemaakt. Al met al wordt het een interessante tijd voor schrijver. Vooral om te kijken op welke manier bloggers en online marketeers A.I. bots gaan gebruiken. Maar ook om te kijken op welke manier dit in jouw werk wordt Geïntegreerd. Wat wel zeker is, is dat jij als schrijver heel veel tijd kan gaan besparen! Jij hoeft je namelijk alleen nog te focussen op waar je goed in bent. En je alleen maar bezig houden met de leukste gedeeltes van jouw werk!

Probeer nu één van de bovenstaande A.I. tools om te kijken hoe makkelijk jij het voor jezelf kan maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.