Hoe kan je als sportschool Owned-media i.c.m. Video-contentmarketing inzetten om meer leads te genereren?

Ben jij een sportschoolhouder en ben je opzoek naar een manier om meer leads te genereren? Dan is jouw Owned-media in combinatie met Video-contentmarketing voor jou de juiste manier! De grote sportschool ketens weten door middel van enorme marketingbudgetten een breed scala aan personen te bereiken. Door op de juiste manier jouw eigen mediakanalen in te zetten in combinatie met video-contentmarketing weet jij precies jouw doelgroep aan te spreken, wat er toe zal leiden dat jouw sportschool beter vindbaar is!

In Nederland geeft 21% van de mensen tussen de 12 en 79 jaar aan dat zij wekelijks een sportschool bezoeken. Dit is natuurlijk een mooi percentage, waar jij als sportschoolhouder natuurlijk zoveel mogelijk mensen wilt binden aan jouw sportschool! Door middel van deze blog ga ik je vertellen wat owned-media inhoudt, hoe je dit effectief kan inzetten en waarom video-contentmarketing hier juist nou zo geschikt voor is. Veel leesplezier!

Wat is eigenlijk Owned-media?

Het antwoord hierop is eigenlijk vrij simpel. Owned-media omvat alle marketingkanalen die jij als bedrijf in eigen bezit hebt. Dit kan je eigen website zijn, maar ook één van je social mediakanalen. Je beslist zelf welke content je online zet en wanneer, andere partijen hebben hier geen invloed op. Het is wel belangrijk om te zorgen dat je informatie up-to-date blijft. Een belangrijk voordeel aan Owned-media, is dat je hier geen geld aan uit hoeft te geven. Het is enkel van belang goeie en betrouwbare content te maken en zo je bereik te vergroten en meer potentiële klanten aan te spreken.

Voorbeelden Owned-media:

 1. Verschillende social-media kanalen die waar jij jouw content kan plaatsen!

  Je eigen website

 2. Je social mediakanalen (Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram etc.)
 3. Je eigen nieuwsbrief
 4. Je eigen blog

Waarom is Owned-media zo belangrijk?

Zoals je nu weet is Owned-media belangrijk omdat je zelf volledig in de hand hebt welke content je plaatst en wanneer je die plaatst. Daarnaast is het ook erg fijn dat hier geen dure advertentiekosten aan vastzitten. Maar wat misschien nog wel belangrijker is: 78% van de consumenten geeft aan dat de uitingen van een bedrijf invloed heeft op hun aankoop, het is dus belangrijk dat je goede content plaats op deze kanalen.

Daarnaast is Owned-media de eerste stap om te zorgen voor meer ‘Earned-media’. Als jij goeie content plaatst die jouw doelgroep aanspreekt, zal jouw doelgroep hier mee in interactie komen en deze berichten delen of re-posten. Een win-win!

 

Maar waarom juist video-contentmarketing toepassen?

Aan het gebruiken van video-contentmarketing zit een aantal voordelen. Door gebruik te maken van video-content wordt je product tastbaarder waardoor het een grotere aantrekkingskracht op potentiële klanten krijgt. Daarnaast zorgt video-contentmarketing ook voor:

 1. Het verbeteren van de vindbaarheid;
 2. Het versterken van de connectie met de doelgroep
 3. Het converteren van prospects naar leads
 4. Het versterken van de merkpositie en naamsbekendheid.

Reactie’s op jouw video contentMaar nu hoor ik je denken: hoe effectief is zo’n video-contentmarketing nou? Om dit voor je duidelijk te maken heb ik een aantal feiten voor je op een rijtje gezet:

 1. Een video genereert 1200% meer interactie dan tekst en afbeeldingen gecombineerd.
 2. YouTube heeft ca. 1 miljard gebruikers, bijna 1/3 van het internet
 3. 55% van de internetters bekijkt elke dag video’s
 4. Bijna 50% van de internetgebruikers zoekt voor video’s van het product voordat ze de winkel bezoeken.

 

Maar heeft het maken van video-contentmarketing ook nadelen?

 1. Het kost tijd: Je moet een video bedenken, monteren en uploaden. Dit is niet in een paar minuten gedaan en vergt dus wat tijd en energie om tot een goede video te komen.
 2. Filmpje kan niet meer worden aangepast: Het is van belang dat je up-to-date blijft. De inhoud kan je niet aanpassen, zorg ervoor dat deze actueel blijft!

De nadelen zijn echter geen reden om niet aan video-contentmarketing te beginnen. Goede dingen kosten nou eenmaal tijd, en regelmatig content uploaden zorgt ervoor dat je actueel en betrouwbaar blijft!

 

Minimaal budget, Maximaal effect

We hebben net een aantal dingen geleerd. Owned-media is belangrijk omdat je zelf in de hand hebt welke en wanneer je content plaatst, en hier zitten geen kosten aan verbonden. Daarnaast zorgt het voor een hogere betrouwbaarheid bij de consument voor zij over gaan tot aankoop.

Als we kijken naar Video-contentmarketing hebben we geleerd dat het de vindbaarheid verbeterd, de connectie met de doelgroep versterkt en de doelgroep het liefst benaderd wordt via video’s.

Door gebruik te maken van Owned-media en Video-contentmarketing speel je in op de behoefte van jouw potentiële klant, en ook nog eens met minimaal budget! Door deze twee factoren te combineren kan jij kwalitatieve video’s posten op jouw Owned-media kanalen waar jouw doelgroep ook nog iets aan heeft en het geeft een aardige sfeerimpressie hoe jouw onderneming in elkaar steekt.

 

Wat voor content kan je plaatsen op jouw media-kanalen?

Met de content die je gaat maken voor je kanalen kan je verschillende doelen hebben. In deze alinea ga ik je een aantal voorbeelden geven wat voor content jij kan maken om zo jouw potentiële doelgroep aan te spreken.

Content uit de sportschool

Medewerkers

In een korte video kan je een aantal beelden laten zien van de werkzaamheden die je medewerkers uitvoeren. In de sportschool heb je verschillende medewerkers, laat ze dan ook allemaal zien. Door je medewerkers in contact te laten komen met je potentiële doelgroep wek je een vertrouwensband op. Heb je een bar-medewerker? Laat hoe de bar eruitziet en met welke versnaperingen de bar-medewerker je klanten kan voorzien van bijvoorbeeld een heerlijk stukje fruit, shake of even een gezellige babbel! Of laat wat beelden zien van de sportinstructeur, die rondloopt en klanten helpt met oefeningen. Een voorstelronde doet het altijd goed!

Klanten

Het is voor je potentiële doelgroep ook fijn om te weten wat voor mensen er sporten bij jouw sportschool. Heb je verschillende soorten types rondlopen? Laat deze dan allemaal in beeld komen en laat ze wat vertellen over hun ervaring in jouw sportschool, en waarom ze aanraden dat jouw potentiële klant hier ook komt sporten!

Partners

Het is ook belangrijk om te laten zien met welke partners jij een samenwerking hebt. Heb je een samenwerking met een grote naam, dan wekt dit vertrouwen bij de consument. Laat in een video je partner vertellen waarom ze juist met jouw sportschool samenwerken en hoe deze samenwerking verloopt.

Dit is slechts een handje vol onderwerpen waarover jij content kan maken. Maar de opties zijn natuurlijk eindeloos. Je zou natuurlijk ook iedere week een vlog kunnen uploaden, of bijvoorbeeld instructie video’s van hoe je op de juiste manier een oefening uitvoert.

 

Samenvatting

Uit deze blog kunnen we een aantal learnings meenemen. In het eerste stuk heb ik je verteld welke voorbeelden er zijn van Owned-media en waarom dit zo belangrijk is om via deze kanalen jouw potentiële doelgroep te bereiken. Hierna hebben we een koppeling gemaakt met Video-contentmarketing. Want wat is nou een leukere manier om je klanten aan te spreken dan video’s te gebruiken. Na de nadelen te hebben besproken hebben we geleerd dat we door middel van deze combinatie met minimaal budget maximaal effect kan realiseren!

Vervolgens hebben we gekeken naar ideeën voor video’s om je potentiële doelgroep aan te spreken. Dit kan in de vorm van video’s van medewerkers, klanten, partners of instructievideo’s.

Ik wil nog één moment nemen om je te bedanken dat je de tijd hebt genomen om de blog te lezen. Ik hoop dat je met deze waardevolle informatie aan de slag gaat en op deze manier nog veel potentiële klanten weet te binden aan jouw sportschool!

Posted in SEO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.