De kracht van Influencer marketing voor online webshops

De basics over influencer marketing
Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord. Maar wat is influencer marketing nu precies en wat zijn de voordelen?

Influencer marketing is een steeds populairder wordende strategie om producten en diensten te promoten en te verkopen. Het maakt gebruik van bekende personen op sociale media die een “groot” bereik hebben onder hun volgers en daarom in staat zijn om een ​​breder publiek te bereiken. Hierdoor is influencer marketing een effectieve manier om groei te stimuleren voor bedrijven.

Influencer marketing kan worden gezien als een vorm van mond tot mondreclame, maar dan op sociale media. In plaats van mond-tot-mondreclame, worden producten en diensten aanbevolen door een bekende persoon op sociale media. Dit kan leiden tot hogere merkbekendheid, meer verkoop en een betere online reputatie.

Influencer marketing is effectief omdat mensen producten en diensten van anderen aanbevelen. Dit geldt vooral voor bekende personen, zoals influencers. Omdat ze een groot bereik hebben, is het waarschijnlijker dat hun volgers hen vertrouwen en op basis hiervan beslissingen nemen over het kopen van producten en diensten.

Bedrijven en organisaties kunnen van deze sociale invloed gebruik maken door samen te werken met influencers.

De combinatie van alle marketingactiviteiten die bedrijven samen met een influencer uitvoeren, noemen we influencer marketing. In de praktijk hebben we het dan vaak over gesponsorde content op het platform van de influencer. Die content kan in alle soorten en maten komen. Van een unboxing op TikTok, tot een uitgebreide review op een blog.

Waarom influencer marketing effectief is voor online webshops.

Influencer marketing is een effectieve manier om online webshops te promoten. Dit komt voornamelijk door de volgende redenen:

 1. Reikwijdte – Influencers hebben een groot bereik en kunnen een groot publiek aanspreken. En vele malen effectiever dan de traditionele advertentie. Volgens een rapport hebben influencers een gemiddeld bereik van 400.000 volgers. Dit zorgt ervoor dat online webshops een groter publiek kunnen bereiken en hun producten aan een grotere doelgroep kunnen presenteren.
 2. Authenticiteit – Influencer marketing is authentiek omdat influencers producten gebruiken en delen die ze zelf leuk vinden en waar ze achter staan. Volgens een rapport van Forbes hebben consumenten meer vertrouwen in aanbevelingen van influencers dan in traditionele advertenties.
 3. Gerichte doelgroep – Influencer marketing maakt het mogelijk om gericht te communiceren met de doelgroep van de webshop. Dit betekent dat de webshop de juiste producten aan de juiste mensen kan presenteren. Volgens een rapport van Business Insider, zijn 90% van de aankopen die influencer marketing genereert gericht op de doelgroep van de webshop.
  In samenvatting werkt influencer marketing voor online webshops vanwege de bereik, authenticiteit en gerichte doelgroep. Dit zorgt ervoor dat online webshops hun producten op een effectieve en authentieke manier kunnen presenteren aan de juiste doelgroep

Influencer marketing als groeistrategie

Influencer marketing is een effectieve manier om te groeien en nieuwe doelgroepen aan te trekken. Door samen te werken met influencers kun je merkbewustzijn creëren, vertrouwen opbouwen en meer verkoop realiseren. In deze blog behandel ik hoe influencer marketing een waardevolle aanvulling kan zijn op je groeistrategie en hoe je er op een effectieve manier mee aan de slag kunt gaan als online webshop.

Waarom is influencer marketing een waardevolle groeistrategie? Er zijn verschillende redenen waarom influencer marketing een waardevolle groeistrategie kan zijn. Hieronder tonen wij een aantal voorbeelden:

 1. Merkbewustzijn verhogen: Influencer marketing kan helpen om het bewustzijn van je merk te verhogen. Door samen te werken met influencers die een groot bereik hebben, kun je je merk en producten voor een groot publiek onder de aandacht brengen.
 2. Vertrouwen opbouwen: Influencers hebben een trouwe volgerschap en worden vaak beschouwd als betrouwbare bronnen van informatie. Door samen te werken met influencers kun je het vertrouwen in je merk verhogen en een emotionele connectie met je doelgroep opbouwen.
 3. Meer verkoop realiseren: Influencer marketing kan leiden tot meer verkoop. Door samen te werken met influencers die een groot bereik hebben, kun je meer mensen bereiken en potentiële klanten aansporen tot actie.

 

Hoe implementeer je influencer marketing

Om influencer marketing succesvol te implementeren, moet een bedrijf een aantal stappen ondernemen. Hieronder staan ​​enkele belangrijke stappen die bedrijven moeten ondernemen om influencer marketing effectief te implementeren:

 1. Definieer je doelstellingen
  Voordat je begint met influencer marketing, is het belangrijk om je doelstellingen te definiëren. Wat wil je bereiken met je campagne? Wil je merkbekendheid genereren, of je verkoop verhogen of je reputatie verbeteren? Zodra je deze doelstellingen hebt vastgesteld, kun je een strategie opstellen die gericht is op het bereiken ervan.
 1. Doelgroep identificeren:
  Het is belangrijk om de doelgroep te identificeren waarop het bedrijf zich wil richten. Dit maakt het mogelijk om de juiste influencer te vinden die bij deze doelgroep past en die hen kan aanspreken.
 2. Maak een realistische budgetplanning
  Influencer marketing kan een kostbare aangelegenheid zijn. Daarom is het belangrijk om een realistische budgetplanning te maken. Dit zal je helpen om de juiste influencer te vinden en om je campagne op een effectieve manier te beheren.
 3. Influencer vinden:
  Na het identificeren van de doelgroep, is het volgende stap om een ​​influencer te vinden die bij deze doelgroep past. Dit kan worden gedaan door onderzoek naar influencers op sociale media en door de verkeers- en engagementstatistieken te bekijken.
 4. Samenwerking bepalen:
  Als een bedrijf een influencer heeft gevonden, is het volgende stap om de samenwerking vast te stellen. Hier moeten de verwachtingen en afspraken worden besproken, zoals de duur van de samenwerking, het aantal berichten en de betaling.
 5. Content creëren:
  Na de samenwerking is afgesproken, is het belangrijk om de juiste inhoud te creëren. Dit moet relevant zijn voor de doelgroep en de influencer en moet de producten en diensten van het bedrijf op een positieve manier presenteren.
 6. Volg de resultaten op
  Ten slotte is het belangrijk om de resultaten van je campagne te volgen. Dit betekent dat je moet kijken naar het engagement van je doelgroep, de verkoopcijfers en de impact van je campagne op je merkreputatie. Op basis hiervan kun je je strategie aanpassen en verbeteren.
 7. Influencer marketing is een effectieve manier om je merk te bereiken en te versterken. Met de juiste planning en strategie kun je deze methode succesvol inzetten voor je bedrijf.

Werkt het toepassen van influencer marketing:

Het toepassen van influencer marketing is een effectieve manier om producten of diensten te promoten. Door samen te werken met een beinvloeder die een groot bereik heeft op sociale media, kan een bedrijf zijn merk en producten aan een groot publiek presenteren. Influencer marketing levert meestal een hogere betrokkenheid en conversie op dan traditionele reclamekanalen. Het is belangrijk om een influencer te kiezen die bij het product of de dienst past en een authentieke connectie heeft met het publiek. Het is eveneens cruciale om duidelijke afspraken te maken over de samenwerking en de resultaten te meten om de effectiviteit van de campagne te beoordelen. Over het algemeen is influencer marketing een waardevolle aanvulling op het marketingbeleid van een bedrijf.

Hoe reageert de consument op influencer marketing

De consument reageert op op verschillende manieren. Veel consumenten waarderen het feit dat ze producten en diensten kunnen ontdekken via aanbevelingen van influencers die ze vertrouwen en volgen. Dit kan leiden tot een grotere betrokkenheid en loyaliteit bij de consument ten opzichte van het merk.

Aan de andere kant kan er ook scepsis zijn onder consumenten over de objectiviteit van influencer marketing. Sommigen zijn zich bewust van het feit dat zij betaald worden om producten en diensten aan te bevelen, en twijfelen daarom aan de authenticiteit van de aanbevelingen.

In sommige gevallen kan het ook averechts werken door een negatieve reactie van consumenten op de overtrokken of onrealistische verwachtingen die door de beinvloeder zijn gecreëerd.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de reactie van de consument op influencer marketing afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder het publiek van de de boodschap en de manier waarop deze wordt gecommuniceerd, en de algehele perceptie van influencer marketing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.