LinkedIn Videomarketing – Alles voor een succesvolle videomarketing!

Videomarketing via LinkedIn is voor veel ondernemers en bedrijven nog relatief nieuw en onbekend terrein. Dat gezegd hebbende, video’s worden steeds belangrijk op LinkedIn. Op Facebook, Instagram en Twitter is al te zien wat voor een impact videomarketing heeft, LinkdIn liep een geruime tijd achter met video. Maar heet zakelijke platform kon absoluut niet achterblijven en heeft geïnvesteerd in videocontent.  Sterker nog, na het vernieuwen van het zoekalgoritme geeft LinkedIn meer voorrang aan video’s en uiteindelijk bereiken die een groter publiek. Het gaat dan niet om humoristische video’s die op Facebook goed werken, maar bij LinkedIn werk business savy goed. Het is daarom zeker een goed idee om slimme video’s te maken en te publiceren op LinkedIn, maar hoe pak je dat aan? Wat voor soort video kan je het beste posten? En waar moet je beginnen? Allemaal goede vragen en gelukkig beantwoorden we verder in de tekst meerdere vragen en geven we je een aantal tips!

 

Waarom is videomarketing op LinkedIn zo belangrijk?

Video’s kunnen een enorme impact op je (behaalde) resultaten hebben. Tegenwoordig waardeert men meer relatieve en persoonlijke content en met video kan je dit gemakkelijk realiseren. Daarnaast zijn video’s van hoge kwaliteit uitstekend inzetbaar voor branding. Niet te vergeten dat video’s op sociale mediakanalen ook zorgen voor de nodige interacties, waarbij LinkedIn in het bijzonder.

 

 

 

 

 

Verschillende type LinkedIn videos

  • Explainer Video
    • Met een explainer video wordt toegelicht waarom de doelgroep jouw product of dienst nog zou hebben. Op welke manier kan het product of dienst het leven van een (potentiële) consument makkelijker, comfortabeler en leuker maken? Een explainer video is een handige tool als het gaat om een gecompliceerde product of dienst. Hiervoor wordt er vaak gekozen voor geanimeerde video’s. Denk hierbij aan bewegende beelden met uitleg, een cartoonvideo of whiteboards-animaties.
  • Klant testimonial
    • Door gebruik te maken van een klanttestimonial video kan je op een slimme manier rechtvaardigen waarom jouw product of dienst een bepaal pijnpunt wegneemt. Doormiddel de voordelen van het product te laten zien kan je de (potentiële) klant overtuigen om tot aankoop te gaan.
      Met een klanttestimonial video heb je de vrijheid om je klantenreviews bij een groter publiek. Hierdoor bereiken de klantenreviews niet alleen mensen die daadwerkelijk opzoek zijn naar reviews maar ook andere (potentiële) klanten die er niet naar op zoek gingen maar het misschien wel nodig hadden.
  • Bedrijfscultuur
    • Met een bedrijfscultuur video kan je het publiek kennis laten maken met jouw merk en je naamsbekendheid vergroten. Het is een goede manier om een nieuw publiek te bereiken of om informatieve content te delen waarmee je (potentiële) klanten een duwtje in de juiste richting kan sturen. In een merk- en cultuurvideo wordt weergegeven waar een merk voor staat. Dit is een mooie manier om creatief te zijn. Denk hierbij aan een video’s waarin de medewerkers interessante weetjes of feiten vertellen over het bedrijf of een video waarin het kantoor en cultuur van het bedrijf duidelijk naar voren komt.
  • How to video
    • Een van de meest populaire video’s zijn de educatieve how-to video’s, dit zijn de video’s waarin stapsgewijs wordt uitgelegd wat de kijker moet doen om een bepaald resultaat te behalen. Omdat men vaak vragen intikt in online zoekmachines, kan je gemakkelijk video content creëren die horen bij de vragen die de doelgroep heeft. Denk hierbij aan meest voorkomende en belangrijke vragen die ronddwalen in de branche of industrie waar je werkzaam bent. Aan het eind van de video’s kan je slim je eigen content toevoegen die de kijker kan downloaden en waardoor je hem iets verder krijgt in de buyer’s journey.
  • Productdemo video
    • Een productdemo video is een goede manier om (potentiële) klanten te overtuigen dat ze met jouw product of dienst de juiste aankoopbeslissing maken. Daarnaast is een productdemo video ook een goede tool om in te zetten als het gaat om meer leads te genereren.
      Bij een productdemo video kan je duidelijk de waarde van jouw product of dienst laten zien. Hierbij kan je specifiek zijn en tot in de details gaan over bepaalde kenmerken en functionaliteiten van jouw product. Het doel is te laten zien dat je de wereld van de kijker begrijpt en de juiste oplossing hebt voor de uitdagingen die zij ervaren.

7 tips voor succesvolle videomarketing

 

  1. Emotie spreekt! Een video met emoties wekt vertrouwen op bij het publiek, dit omdat er niet alleen saai data worden weergeven. Juist een verhaal laten vertellen door echte mensen zorgt ervoor dat het publiek zich er mee kan associëren.
    Want herinner jij je het laatste cirkeldiagram dat je voorbij hebt zien komen?
  2. Videomarketing is een wetenschap. Creativiteit en storytelling zijn natuurlijk erg belangrijk voor een video, maar het gaat om het resultaat. Gezien een video zeer goed kan presteren is het belangrijk om verschillende verhaallijnen te testen doormiddel van A/B-testen.
  3. Gebruik zoveel mogelijk verticale video’s met als optimale formaat 1080×1920, ook wel de standaard verhouding 9:16 genoemd. Dit zorgt er namelijk voor dat de video het hele mobiele scherm in beslag neemt. Hierdoor heb je meer ruimte voor dezelfde prijs.
  4. Duidelijk en eenvoudig. Zoek en vaste structuur en houd je eraan. Als je iets wil adverteren begin dan met een duidelijke hook van maximaal 3 seconden, vervolgens heb je 15 seconden om de pijnpunten van de kijker aan te kaarten en daarna behandel je in de volgend 50 seconden de oplossing voor het probleem. Tot slot geef je een duidelijke call-to-action in de laatste 5 à 10 seconden.
  5. Kijkers zullen niet je video delen omdat het er leuk en cool uitziet. Nee, kijkers delen voornamelijk een video om slim te lijken dus maak hier gebruik van.
  6. Less is more. Een goedkope video kan dezelfde of zelfs betere resultaten opleveren dan een met een groot budget. Het hangt natuurlijk wel af van je doelen en wat je wil uitzenden maar het is het zeker mogelijk. Hetgeen wat moet staan als een huis is je boodschap, die moet natuurlijk aanslaan bij de doelgroep en het is handig om je publiek erbij te betrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.