Influencer worden door middel van affiliate marketing

Affiliate marketing beginnen

Je ziet ze overal op social media influencers. Door de grote aantallen volgers die ze hebben kunnen influencers hun volgers beïnvloeden om iets te kopen wat ze aanbevelen. Bedrijven kunnen hierdoor hun naamsbekendheid vergroten en eventueel meer verkopen genereren. Doordat de Influencer hun platform gebruikt om producten te promoten van een adverteerder via een hyperlink, krijgt de influencer een commissie van de aankoop of klik. Maar hoe word je influencer door middel van affiliate marketing?

Laten we eerst beginnen met wat is affiliate marketing? Je hebt de term misschien al eerder voorbij zien komen: affiliate marketing, maar wat is het en hoe kan je beginnen met affiliate marketing? Laten we eerst beginnen wat het betekent. Een website promoot producten van een adverteerder via een Hyperlink. Dit kan via een blog, socialmedia platform, podcast of website. Je schrijft een blog over een onderwerp zoals over een kleding merk of product en in de blog plaatst je een link waar je dat product kunt kopen. De website uitgever die de link plaatst ontvangt een commissie voor het promoten van de affiliate link, maar de adverteerder wil natuurlijk wel resultaat. Het resultaat kunnen leads, kliks naar de website, gratis proefgebruikers, downloads of een aankoop zijn. Dit hangt wel af van de adverteerder wat voor resultaat die wilt.

En hoe word je nu een influencer? Je bent een influencer als je andere mensen (dus je volgers) kan beïnvloeden om iets te doen. Je hebt al influencers vanaf de 2000 tot 10.000 volgers dat noem je een micro-influencer. Micro-influencers die hebben een specifieke niche waarop de focussen om content voor te maken. Het maakt dus eigenlijk helemaal niet uit hoeveel volgers je hebt, als je maar weet hoe je ze kan beïnvloeden om iets te doen of kopen wat jij aanbeveelt.

 Waarom zou je affiliate marketing willen gebruiken als influencer?

 Nu je weet wat affiliate maketing inhoud voor een influencer. Hier zijn een paar voordelen waarom je als influencer affiliate marketing zou willen gebruiken.

 1. Meer content ideeën: Als influencer moet je continu posten op social media. En soms weet je even niet wat je moet posten, maar doordat je content moet creëren voor de adverteerder kom je weer op nieuwe ideeën. Daardoor heb je meer content om te posten.
 2. Maandelijkse inkomsten: Met de meeste affiliate campagnes is het zo dat als de consument het product later koopt, dan krijgt de influencer alsnog de commissie. Dit komt door het principe ‘first cookie counts’. Verder is het zo dat de campagnes nog lang kunnen lopen waardoor je dus maandelijkse inkomsten kan uit halen.
 3. Samenwerken met bedrijven waar je affiniteit mee hebt: Als influencer mag je zelf bepalen met welk bedrijf je wilt samenwerken. Je kan kijken naar bedrijven waar je affiniteit mee hebt, maar je moet natuurlijk ook denken aan je volgers of hun het ook leuk gaan vinden.
 4. Affiliate loopt door: Als je even geen tijd meer hebt om aan een campagne te werken dan lopen je oude affiliate campagnes gewoon door. Hiervoor hoef je niks te doen. Als je een goeie affiliate campagne hebt zal je commissie elke maand door blijven gaan.

Als influencer beginnen door middel van affiliate marketing

Als je wilt beginnen met affiliate marketing moet je eerst naar de adverteerder zijn website gaan en kijken of ze een affiliatemarketing programma aanbieden. Een goed voorbeeld van zo een programma is die van Wehkamp. 

Op de website van Wehkamp kan je precies zien wat alle voordelen zijn van zo een affiliate programma die zij aanbieden. Voorbeelden zijn: snelle uitbetaling, vergoeding tot 12% en toegang tot promotiematerialen.

Vervolgens als je een adverteerder hebt ga je een onderwerp verzinnen en doe je marktonderzoek over je onderwerp. Nadat je dit hebt gedaan kies je een platform. Dit kan dus een blog, website, social media of podcast zijn. Nu is het tijd om content te creëren! En zo begin je met affiliate marketing. Verder moet je kijken voordat je een bedrijf gaat benaderen dat je niet al hebt samengewerkt met hun concurrent of hun hebt gepromoot.

Dit kan ervoor zorgen dat je volgers gaan denken dat je niet te vertrouwen bent, omdat je alles promoot om geld te verdienen en niet je eerlijke mening geeft.

Tips over affiliate marketing

Nu weet je wat affiliate marketing betekend en hoe je ermee kan beginnen, maar om nog beter te worden gaan we je een paar tips geven om een goeie start te maken als influencer om te beginnen met affiliate marketing.

 1. Bestaande inhoud. Als je voor het platform website kiest zorg er dan voor dat je al inhoud hebt en niet een lege website.
 2. Win je vertrouwen van je volgers. Alleen als je volgers je vertrouwen zullen ze een aankoop doen op aanbeveling van jou. Je kan het vertrouwen van je volgers winnen door samen te werken met een bedrijf die relevante producten of diensten aanbiedt voor jouw volgers.
 3. Deel kortingscodes. Uit statistieken blijkt dat 89% van millennials eerder een nieuw merk gaan uitproberen als ze een kortingscode hebben.
 4. Kies een geschikte doelgroep die bij je past. Schrijf over een onderwerp wat bij jezelf past zodat je het makkelijker voor jezelf maakt.
 5. Kies meerdere affiliate programma’s. Je kan met meer dan één affiliate programma meedoen, daardoor krijg je meerdere maandelijkse commissies. Als beginner zou je niet met teveel mee moeten doen zodat je nog overzicht kan houden.
 6. Kennis over de producten die je aanbeveelt. Ga niet zomaar een product aanbevelen als je het zelf nog niet eens hebt uitgeprobeerd. Kijk eerst wat je er zelf van vind, want als je het zelf geen goed product vind moet je het ook niet aanbevelen aan je volgers.

Voorbeelden van influencers die affliate marketing gebruiken

 1. Een voorbeeld van een influencer die affliate marketing gebruikt is Lauren lewis. Ze heet op Instagram @Laurenlewiss_ en in haar post zie je dat ze een kortingscode aanbied aan haar volgers. Haar volgers krijg dan $40 korting bij een kleding app Farfetch. Ook lees je in haar beschrijving dat dit een advertentie is.
 2. Op de blog van sneakerplaats.com staat er een blog over Zalando. In de blog gebruiken ze een hyperlink. Onderaan de pagina staat ‘Shop alles van Zalando hier’. Dit is een link die je brengt naar de website van Zalando en als je dan een aankoop doet via die link krijgt de website eigenaar van de blog een commissie van het aankoop bedrag.
 3. En als laatste voorbeeld heeft een fashion influencer genaamd @joystyles.nl op haar Instagram story’s staan met een affiliate link. Je ziet ook onder elke Instagram story staan dat ze een affliate link gebruikt.

Deel onze infographic over tips voor affiliate marketing met je influencer vrienden!

 

En dit is hoe je een influencer word door middel van affiliate marketing te gebruiken. Wil je nog meer blogs lezen over digital growth? Bekijk onze blog pagina op de website.

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.