De beste manier hoe jij jezelf kunt branden als TV/Film acteur op Instagram

Fotoshoot 90s 00s Sheetal Kalicharan

Lights, camera, action…

Hey welkom bij mijn blog waarin ik je de belangrijkste tips geef zodat jij de beste Instagram content ideeën kan gaan plaatsen op jouw Instagram als TV/Film acteur.

Acteur zijn is heel erg leuk. Het is fantasierijk, afwisselend, het is zit vol glitter and glamour en daarnaast ben je een echte verhalen verteller. Het is alleen niet altijd rozengeur en maneschijn, want het is namelijk een erg harde wereld vol afwijzing en extreme concurrentie. Je moet ermee leren omgaan en jezelf kunnen onderscheiden van de rest, maar hoe doe je dat? In dit blog ga ik je vertellen hoe je als acteur jezelf kunt branden op Instagram.

Instagram

Als allereerst is het belangrijk om te kiezen welk kanaal je gaat gebruiken. Het meest voorkomende in de industrie is Instagram aangezien de meeste industrie professionals gebruik maken van dit kanaal. Instagram heeft een optie om van je account een zakelijk account te maken. Hiermee kan je ook echt aangeven wat voor beroep je hebt. Met een zakelijk account kan je dus aan iedereen laten zien dat jij een acteur/actrice bent. Daarnaast kan je wanneer je je content hebt geplaatst analyses bekijken om te zien hoe goed jouw post het heeft gedaan.

Dit is een tool die ik zelf heel erg veel gebruik en wat voor mij ook goed werkt. Voordat ik een nieuwe post plaats kijk ik altijd eerst naar mijn vorige post om te zien hoe die foto of video het heeft gedaan. Daarnaast bekijk ik op welk tijdstip mijn volgers het meest actief zijn en rond die tijd plaats ik dan een nieuwe foto of video. Dit geeft ook een grotere kans op meer likes aangezien de meeste volgers jou content zien op hun homepagina.

Visuals

Als tweede is het belangrijk dat je foto’s van jezelf post waar je verschillende kanten kan laten zien. Dit worden ook wel headshots genoemd. Het is belangrijk dat je goede headshots op je Instagram post, omdat bijna alle industrie professionals actief zijn op dit platform en je hier vaak op zoeken. Headshots zijn essentieel voor een acteur, omdat dit het eerste visite kaartje is die je laat zien aan de casting directors en regisseurs.

Met headshots laat je de verschillende type karakters zien die jij zou kunnen spelen. Het is belangrijk dat casting directors weten hoe jij er uitziet als verschillende karakters. Het is dus slim als je de headshots laat maken door een goede fotograaf. Er zijn verschillende soorten type headshots die je kan posten.

Hieronder bevinden zich een paar voorbeelden. Van links naar rechts:  De “neutrale” headshot, de “neutrale lach” headshot, de “edgy” headshot en de “side profile” headshot.

De neutrale headshot zonder lachDe neutrale lach headshotDe edgy headshot Sheetal KalicharanDe side profile headshot sheetal kalicharan

Naast het posten van headshots is het ook belangrijk om foto’s of video’s te posten van projecten waar jij in hebt gespeeld. Dit kunnen verschillende projecten zijn: bijvoorbeeld een TV serie, een film, een shortfilm, een commercial, maar ook studenten films, musicals of series waar jij in hebt gespeeld. Het type project maakt dus helemaal niet uit, maar het is wel belangrijk dat je aan de industrie professionals kan laten zien dat je wordt geboekt als acteur.

Mocht je een beginnende acteur zijn en heb je nog niet een project gespeeld dan kan je ook je eigen content posten. Denk aan scenes van een film of serie die jij heel erg leuk vindt of een hele sterke monoloog. Iedereen wilt zien wat jij te bieden hebt dus show it off! Hieronder bevinden voorbeelden van foto’s die je zou kunnen posten:

1 Webseries

Foto van een webserie

2 Backstage bij een film

Foto van backstage bij Hotel de Grote L

3 Stils uit een scene van een serie

Stils of screenshot van een scene uit een serie

Talent

Hoe meer je kan als acteur hoe beter zeggen ze altijd! Speel je een instrument? Kan je zingen? Doe je aan een (vecht) sport? Ja? dan betekent dat je dit moet laten zien. Maak video’s waar je deze talenten beoefend. Tegenwoordig is het juist een pluspunt als je zelf al iets “extra’s” kunt, omdat dit je interessant maakt als acteur. Je kunt je talenten namelijk gebruiken voor een project.

Daarnaast is het belangrijk dat je nieuwe dingen gaat proberen. Er worden zoveel verschillende talenten gebruikt in een project en als jij dat kan dan heb jezelf ook een veel grotere kans dat je wordt geboekt als acteur. Denk vooral outside the box! Bijvoorbeeld paardrijden, klimmen, duiken of reddingszwemmen en ga zo maar verder. Dit zijn allemaal “skills” die je kunt schrijven in je CV.

CV

Het allerbelangrijkste wat je moet hebben als een acteur is een acteer CV. Dit is cruciaal, omdat dit alles laat zien van training tot projecten en persoonlijke features. Alles wat jij op je CV zet kan je laten zien op sociale media. Mocht je bijvoorbeeld net een hele toffe table read hebben gedaan, dan kan je een foto van je script of van jezelf maken en vertellen dat je dit hebt gedaan.

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar het is super belangrijk om deze dingen te vertellen aangezien casting directors ernaar kunnen vragen. Hiermee bedoel ik dat ze je bijvoorbeeld vragen om een stukje van je table read op te nemen en naar ze te sturen. Als ze hiernaar vragen dan betekent dat ze je op het oog hebben voor een project, omdat je bijvoorbeeld op een karakter lijkt. Het kan ook betekenen dat ze heel erg geïnteresseerd zijn, maar vooral nieuwsgierig naar je acteertalent en daardoor willen ze meer van je zien zodat ze jou kunnen benaderen in de toekomst voor een nieuw project die zij zullen casten.

Je moet zo denken, alles wat je post heeft een achterliggende gedachten en geloof me dit is erg belangrijk om te onthouden.

Fotoshoots

Mocht je al wat bekender zijn en een PR agent hebben dan kan het zo zijn dat je wordt gevraagd voor fotoshoots. Dit kan een normale fotoshoot zijn, maar het kan ook een shoot zijn voor een magazine of een première. Dit is super belangrijk voor je publiciteit, omdat je hiermee je naamsbekendheid kan vergroten.

1 Fotoshoot

Professionele fotoshoot foto

2 Première

Media foto van een premiere op de rode loper Foto rode loper in Amerika met Raven Symone en Miranda May

3 Magazine

Meiden magazine met Sheetal Kalicharan Meiden Magazine met Sheetal Kalicharan de leukste trends

Ben je nog een beginnend acteur dan is dit niet erg. Organiseer je eigen fotoshoots! Dit helpt je om meer content te hebben die je kunt posten, want consistentie in posts is key. Daarnaast creëert dit een goede feed en laat het de professionals zien dat je zelf bezig bent en niet stil zit. Elke acteur doet dit, zelfs als ze al bekend zijn. Hier zijn een paar voorbeelden van foto’s die ik letterlijk in mijn tuin heb gemaakt:

Fotoshoot in de achtertuin Lachende foto in tuin fotoshoot

Netwerk

Als laatste je netwerk! Je netwerk is super belangrijk om te laten zien aan de buiten wereld. Waarom? Als je een sterk netwerk hebt dan nemen ze je in de entertainment industrie serieus. Ja, ik weet het dat klinkt heel erg apart, maar het is wel echt zo. Alle industrie professionals willen alleen werken met mensen die interessant zijn. Als je niet interessant bent voor hun dan geeft het hun geen reden je uit te nodigen voor een casting of event. Daarom is het creëren en laten zien van je eigen netwerk super belangrijk.

Dit is wel iets dat niet 1,2,3 gebeurd en dat is ook hartstikke normaal. Dit kost maanden en meestal jaren, maar dat is part of the job.

Sheetal Kalicharan bij de Warner Brothers Studios in Los Angeles

Dit waren mijn tips die jij kunt gebruiken om jezelf het best te kunnen branden op Instagram als TV/Film acteur. Ik hoop dat je hier wat aan hebt gehad. Mocht je nog vragen hebben of zelf adviezen hebben, dan hoor ik dat heel graag! Dit kan heel makkelijk door mij te volgen op Instagram en mij een berichtje te sturen.

𝑺 𝒉 𝒆 𝒆 𝒕 𝒂 𝒍 (@sheetalkalicharan) • Instagram-foto’s en -video’s

Voor nu wens ik je veel succes en vooral veel plezier met het creëren van je eigen content 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.