Affiliate marketing op Pinterest: Een gids voor beginners in de reisbranche

Pinterest zakelijk inzetten, Pinterest als marketingtool

Affiliate marketing op Pinterest: Een gids voor beginners in de reisbranche Affiliate marketing Pinterest, Affiliate marketing voor beginners

Wat is Pinterest?

Pinterest is een visueel platform dat steeds populairder wordt voor affiliate marketing. Pinterest heeft miljoenen gebruikers die zoeken naar inspiratie en producten, op gespecialiseerde niches. Hierdoor biedt Pinterest een ideale kans voor affiliate marketeers om hun producten of diensten te promoten en commissies binnen te halen. Maar hoe begin je als beginner zonder enige ervaring met affiliate marketing op Pinterest? In dit blog komen belangrijke tips en strategieën aan bod die je als beginner voor affiliate marketing op Pinterest direct kan gebruiken.

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf zijn producten of diensten promoot via partners wat ook wel affiliates wordt genoemd. De affiliates krijgen dan een commissie voor elke verkoop die er gegenereerd wordt. Dit kan gedaan worden in de vorm van een unieke link, een code of een banner. Affiliates kunnen hun links uiteindelijk delen op verschillende platformen zoals Pinterest.

Hoe werkt affiliate marketing op Pinterest?

Op Pinterest kan je affiliate marketing op erg veel verschillende manieren inzetten. Denk hierbij aan het creëren van een bord tot het gebruiken van Pinterest als marketingmiddel voor je affiliate marketing blog. Hieronder lees je de verschillende manieren hoe affiliate marketing werkt op Pinterest en hoe het kan worden toegepast in de reisbranche.

Creëer een bord met producten die je promoot als affiliate:

Door een bord te creëren met producten die je promoot als affiliate op Pinterest, kun je een  groot publiek bereiken van mensen die proactief zoeken naar producten in jouw gekozen niche. Het is belangrijk om de borden op een zo visueel aantrekkelijke manier te maken, met duidelijke beschrijvingen en relevante zoekwoorden. Dit zorgt ervoor dat gebruikers gemakkelijk je borden vinden en aangetrokken worden tot de producten die je promoot.

Een voorbeeld van een product dat je kunt promoten als affiliate in de reisbranche is een draagbaar kofferslot. Door deze op een visueel aantrekkelijke manier te presenteren op het bord, kun je reizigers aanspreken die op zoek zijn naar manieren om hun bagage te beveiligen tijdens hun reis. Je kunt bijvoorbeeld foto’s toevoegen van het product in gebruik, samen met beschrijvingen over de voordelen van het slot, zoals de gemakkelijke installatie en de hoge mate van beveiliging.

affiliate marketing Pinterest, Affiliate marketing voor beginners en affiliate marketing reisbranche

Maak gebruik van shoppable pins:

Shoppable pins zijn de ideale manier om direct verkeer naar je affiliate link te genereren en verkoop te stimuleren voor een hogere commissie. Dit zijn pins waarmee gebruikers direct vanuit Pinterest naar een productpagina van het betreffende bedrijf worden geleid. Hierdoor krijgt de gebruiker de mogelijkheid om direct een product te kopen zonder dat ze naar een andere website hoeven te gaan. Dit maakt het aankoopproces voor de consument eenvoudiger en verhoogt jouw kans op commissie als affiliate.

Een voorbeeld van een product waarvoor je shoppable pins kunt gebruiken in de reissector is een reiskussen. Je kunt bijvoorbeeld een afbeelding van de reiskussen in gebruik plaatsen, samen met een duidelijke beschrijving en prijs van het product. Wanneer iemand op de afbeelding klikt, wordt diegene direct naar de productpagina van de verkoper geleid, waar ze het product direct kunnen kopen. Dit maakt het uiteindelijk voor de consument makkelijker om het reiskussen te kopen en verhoogt jouw kans op commissie als affiliate.

affiliate marketing Pinterest, Affiliate marketing voor beginners en affiliate marketing reisbranche.

Promoot je affiliate links in je profielbeschrijving:

Je profielbeschrijving is de ideale plek om je affiliate links te delen met gebruikers. Hiermee bereik je een grootte groep zonder dat ze direct op je borden hoeven te klikken. Je kunt bijvoorbeeld een link naar je bord met affiliate producten toevoegen of een link naar je website waar je meer affiliate producten aanbiedt. Het is belangrijk om een duidelijke call-to-action toe te voegen en relevante zoekwoorden te gebruiken in je profielbeschrijving. Zo wordt het voor gebruikers makkelijker om de link te vinden.

Een voorbeeld van hoe je een affiliate link kunt promoten in je profielbeschrijving in de reisbranche is een link naar een vliegtickets website. Een voorbeeld kan zijn: “Op zoek naar de beste deals op vliegtickets? Bekijk mijn aanbevolen vliegtickets via de link en boek jouw volgende avontuur tegen de laagste prijs. Klik hier en vlieg vandaag nog weg! #vliegtickets #reisdeals”. In dit voorbeeld over vliegtickets is er namelijk een duidelijke call-to-action en wordt er gebruik gemaakt van relevante zoekwoorden.

Creëer een blog of website en gebruik Pinterest om verkeer naar je website te genereren:

Een andere manier om affiliate marketing op Pinterest te gebruiken is door een blog of website te creëren waar je al je affiliate links deelt. Hierdoor kun je meer informatie geven over alle producten en diensten die je promoot. Uiteindelijk heb je hierdoor een grotere kans om een verkoop te genereren. Gebruik Pinterest dus ook om verkeer naar je website te genereren door middel van relevante borden en pins met een link naar je website. Hierdoor kun je op je website een groter publiek bereiken en meer verkopen.

Een voorbeeld hiervan in de reisbranche is een reisblog maken waar je als affiliate blogs met links plaatst over alles wat met reizen te maken heeft. Je reisblog kan je vervolgens op Pinterest promoten met bijvoorbeeld pins. Voeg in de pins links toe naar je reisblog waar gebruikers meer informatie kunnen vinden en uiteindelijk je affiliate link aan kunnen klikken.

affiliate marketing Pinterest, Affiliate marketing voor beginners en affiliate marketing reisbranche

Tips voor affiliate marketing op Pinterest

Nu je weet hoe affiliate marketing werkt op Pinterest zijn hier een aantal tips om als beginner direct aan de slag te gaan als affiliate.

Tip 1

Maak gebruik van de juiste zoekwoorden: Net als bij elk ander aspect van zoekmachineoptimalisatie oftewel SEO, is het belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken om goed vindbaar te zijn. Dit maakt het makkelijker voor gebruikers om je borden en pins met de affiliate link te vinden.

Tip 2

Gebruik aantrekkelijke afbeeldingen: Gebruik aantrekkelijke afbeeldingen voor je pins, zodat gebruikers aangetrokken worden tot de desbetreffende producten. Dit zorgt ervoor dat de gebruikers sneller op de affiliate link klikken, wat dus belangrijk is voor het verhogen van de click-through rate (CTR).

Tip 3

Maak gebruik van beschrijvingen: Voeg een duidelijke beschrijving toe aan je pins waarin je beschrijft waarom het product of de dienst interessant is voor de gebruiker. Dit kan namelijk ook helpen om de click-through rate (CTR) te verhogen.

Tip 4

Maak gebruik van verschillende formats: Gebruik voor je pins verschillende formats, zoals infographics, video’s of artikelen. Dit kan helpen om je Pinterest boards interessant te houden, waardoor je gebruikers aanmoedigt terug te komen.

Tip 5

Maak gebruik van influencers: Zoek naar influencers in de reisbranche en vraag of ze je affiliate links willen delen. Dit kan een effectieve manier zijn om jouw affiliate links van je producten of diensten bij een grotere groep te promoten op Pinterest. De influencers hoeven niet groot te zijn, micro-influencers zijn al zeer effectief in specifieke branches.

Tip 6

Meet je resultaten: Gebruik de analytics van Pinterest om te zien hoe je presteert en welke pins het beste presteren. Zo kun je jouw strategie steeds verbeteren om uiteindelijk je resultaten en commissie te verhogen.

Tip 7

Wees consistent: Het is belangrijk om consistent te zijn in het bijwerken van je boards en pins. Net als het gebruiken van verschillende formats zorgt dit ervoor dat gebruikers regelmatig terugkomen naar jouw pagina.

Tip 8

Promoot meerdere producten: Probeer meerdere producten te promoten in plaats van alleen te focussen op één product. Dit zorgt ervoor dat gebruikers meer keuze hebben en er een grotere kans is dat ze iets via jouw affiliate link willen kopen.

Tip 9

Maak gebruik van affiliate netwerken: Er zijn veel affiliate netwerken beschikbaar die je kunt gebruiken om producten of diensten te vinden die je kan promoten op Pinterest. Op deze netwerken kan je inspiratie opdoen voor mogelijke producten of diensten en leren van ervaren affiliate marketeers.

Begin vandaag nog met affiliate marketing op Pinterest!

Wil jij nu ook extra geld verdienen online en affiliate marketeer worden? Dan is Pinterest het ideale platform om te starten met affiliate marketing. Dit kan in de besproken reisbranche maar ook in elke andere branche. Pinterest is namelijk een zeer effectieve manier om producten of diensten te promoten en commissies te verdienen. Door de 9 tips voor affiliate marketing op Pinterest, kun je direct beginnen en het maximale uit het platform halen. Klik hier om direct te beginnen met affiliate marketing door een account aan te maken op Pinterest. Zo kan jij vandaag nog beginnen met het worden van een affiliate marketeer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.