Mendix ontwikkelaars binnenhalen door middel van tips

Wat een concurrentie binnen de IT-wereld. Binnen de Mendix wereld is de strijd naar Mendix ontwikkelaars nog heviger.

Het is dus gebleken dat bedrijven veel vraag hebben naar Mendix ontwikkelaars. Helaas is er in verhouding minder aanbod. Hoe zou dit nou komen en hoe kom je nou als klein bedrijf tussen al die grote jongens? In mijn artikel zal ik je vertellen hoe.

Tegenwoordig kom je niet ver meer in het leven als je niks weet over technologie. Al helemaal niet in het bedrijfsleven. Applicaties voor klanten, zakenpartners en personeel, als bedrijf zijnde kan je daar niet meer zonder en ook niet van afwijken. De klassieke methodes voor applicaties zijn verouderd. Veel bedrijven zitten vast aan een heleboel softwarepakketten waarbij de aankoop en onderhoud hoge kosten oplopen. De ontwikkelingen van applicaties gaat heel langzaam, doordat de software niet flexibel genoeg is. Bij het ontwikkelen van applicaties moet je ook echt helemaal bij het begin beginnen. Oude methodes remmen het innovatieproces. Hierdoor krijgen bedrijven steeds meer behoefte aan geoptimaliseerde processen. Wat zou hier de oplossing voor kunnen zijn?

Hier kan ik ook meteen antwoord opgeven! Want low code platform Mendix biedt hierbij de oplossing. Dit is enorm gunstig voor bedrijven. want doormiddel van Mendix worden applicaties sneller, eenvoudiger en minder foutgevoelig ontwikkeld.

Wat is Mendix eigenlijk?

Mendix is een softwareplatform waarmee je mobiele apps en web apps maakt, alleen met Mendix is het niet meer nodig om het te programmeren. Je bouwt in principe hele flows met ingebouwde templates en systemen. Om het nog makkelijker uit te leggen sleep je blokken en invoervelden naar de gewenste positie. Dit werkt natuurlijk veel effectiever dan oudere ontwikkelingsmethodes waarbij je alles handmatig moet bouwen en dat je helemaal bij het begin moet beginnen.

Mendix is relatief een jong ontwikkelplatform. Het bestaat sinds 2005. Hierdoor zijn er relatief weinig ontwikkelaars. Bedrijven zien wel de toegevoegde waarde van Mendix. Daardoor is de vraag naar ontwikkelaars hoog. Banen liggen dus voor het oprapen voor Mendix ontwikkelaars.

Struikelblok voor kleinere bedrijven.

Bedrijven zijn opzoek naar Mendix ontwikkelaars en besteden hier ook veel tijd, aandacht en geld aan. Grote bedrijven kunnen meer resources inzetten dan kleinere bedrijven. Hierdoor is het lastig voor kleinere bedrijven om te concurreren met deze grotere bedrijven. Grote bedrijven klinken aantrekkelijker voor Mendix ontwikkelaars vanwege o.a. het imago van het bedrijf, de projecten die gedaan worden en uiteraard de arbeidsvoorwaarden.

Dus hoe kom je er als klein bedrijf, met minder resources, ertussen?

Hieronder zullen de we meest gemaakte fouten in kaart brengen die bedrijven maken tijdens hun zoektocht naar Mendix ontwikkelaars. Vervolgens laat ik natuurlijk ook zien hoe je dit beter kan aanpakken zodat ook jij als bedrijf beter zichtbaar wordt tussen al die zoekresultaten.

Veel gemaakte fouten tijdens de zoektocht naar Mendix ontwikkelaars.

Fout 1

Het schaap met 5 poten.

Een veelgemaakte fout in vacatures is dat er gevraagd wordt naar te veel functie-eisen. Men is opzoek naar het schaap met 5 poten. De ideale kandidaat moet niet alleen Mendix beheersen maar moest daarnaast ook uitblinken in andere IT-technieken zoals: JSON, Javascript, HTML5 en CSS. Daarnaast wordt er natuurlijk gevraagd naar jarenlange werkervaring binnen dezelfde branche.

Fout 2

Te weinig tijd investeren in het creëren/opmaken van de vacaturetekst.

65% recruiters/HR managers maken te weinig tijd vrij om een goede vacaturetekst op te stellen. Hierdoor komen er vacatures online te staan die geen goed beeld schetsen over de openstaande positie. Zij zijn te generiek zijn opgesteld en dus niet onderscheidend zijn van de massa. Niemand wordt er warm van als zij algemene tekst lezen die in principe in al die 100 andere vacatures staan. Er worden algemene termen gebruikt in de vacature zoals: Scrum, Agile en DevOps.

Fout 3

Niet transparant genoeg overkomen en alleen maar luchtkastelen bouwen.

Bedrijven adverteren met vacatures waarin zij een perfect beeld schetsen van het bedrijf en van de openstaande positie. Hoe goed en leuk je het in het bedrijf zal hebben. Maar mensen waarderen het juist als bedrijven meteen hun ware aard bekennen, dus als voorbeeld dat je in een vacature zowel je voordelen als nadelen zet.

 

Tips voor vacatureteksten voor Mendix ontwikkelaars.

Nu we de veel gemaakte fouten hebben besproken gaan wij deze fouten omdraaien naar tips. Deze tips zullen je als klein bedrijf helpen om beter zichtbaar te worden en te onderscheiden ten opzichte van alle grote bedrijven.

Tip 1 Zoek naar niet seniors Mendix ontwikkelaars.

Ga niet opzoek naar het schaap met 5 poten! Vooral met een nieuwe ontwikkel taal zijn er maar weinig ontwikkelaars die alles goed beheersen. Het is ook mogelijk om iemand aan te nemen die minder ervaren is. Een rapid ontwikkelaar (junior) of een advanced ontwikkelaar (medior) i.p.v. een expert ontwikkelaar (senior). Het is mogelijk om deze mensen binnen je bedrijf op te leiden zodat zij vanzelf doorgroeien naar een expert ontwikkelaar. Zo heb je als bedrijf uiteindelijk toch een persoon hebt gevonden die aan alle eisen voldoet. Bovendien zijn junioren makkelijker binnen te halen dan seniors.

Tip 2 Wees transparant.

Als je even terugkijkt naar fout 3 die ik had aangekaart, heb ik het erover dat bedrijven niet transparant genoeg zijn. Ik heb een bedrijf gevonden die dit wel goed toe past.

Een bedrijf dat uitblinkt in transparantie is bol.com. Per vacature geven zij 3 redenen waarom je er zou moeten werken, maar ook 3 redenen waarom deze baan niet bij jou zou passen. Hierdoor hebben de sollicitanten een duidelijk een eerlijk beeld wat van hen verwacht wordt.

Voordelen voor een Mendix ontwikkelaars   Nadelen voor Mendix ontwikkelaars

 

 

Tip 3 Val op bij Mendix ontwikkelaars.

Je wilt ervoor zorgen dat sollicitanten jouw vacature tussen al die honderden vacatures zal onthouden. Neem je tijd om een goede vacature op te stellen en wees hier creatief in. Kijk naar je concurrenten en probeer iets te doen wat er niet op lijkt. Probeer te spelen met video’s, voice berichten en social media. Het is ook handig om het zo persoonlijk mogelijk te maken dat degene die het leest zich meteen persoonlijk verbonden voelt met het bedrijf.

Conclusie: Hoe recruit je Mendix ontwikkelaars? 

Als wij even alles op een rijtje zetten hoe je dus als klein bedrijf jezelf kan onderscheiden tussen al die grote bedrijven dan komen wij op het volgende uit.

Maak niet dezelfde fouten die andere ook maken.

  1. Ga niet opzoek naar het schaap met 5 poten.
  2. Te weinig tijd investeren in het creëren/opmaken van de vacaturetekst.
  3. Niet transparant genoeg overkomen en alleen maar luchtkastelen bouwen.

Zorg er juist voor dat:

  1. Maak van een junior Mendix ontwikkelaar een Mendix expert ontwikkelaar.
  2. Wees zo onderscheidend mogelijk.
  3. Wees zo eerlijk mogelijk, stel jezelf open als bedrijf.

Hopelijk helpen deze tips je bij het optimaliseren van je zichtbaarheid tussen de grote bedrijven en trek je hiermee betere en geschiktere sollicitanten aan.

 

 

 

 

 

Posted in SEO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *