Freelance SEO vindbaarheid vergroten? 5 SEO Tips om jouw Freelance SEO vindbaarheid te vergroten!

5 SEO Tips om jouw Freelance SEO vindbaarheid te vergroten!

Freelance SEO vindbaarheid vergroten? 5 SEO Tips om jouw Freelance SEO vindbaarheid te vergroten!

Ben jij nou een Freelancer en wil jij sneller een opdracht vinden? Dat kan! Als jij alles wilt weten over de ‘Freelance SEO’ en hoe jou dit gaat helpen om beter vindbaar te worden als freelancer? Dan wil ik je adviseren om verder te lezen. Hier volgen namelijk de 5 belangrijkste tips om via Freelance SEO jouw vindbaarheid te vergroten! Veel lees plezier.

Ben je al bekend met het freelancer (ZZP’er) schap? En weet je ook al wat SEO inhoudt? Scroll dan door naar de daadwerkelijke 5 SEO Tips om jouw Freelance SEO vindbaarheid te vergroten!

Wat is een Freelancer nou eigenlijk?

Lees jij deze blog en vraag je je af wat een freelancer nou eigenlijk inhoudt? Geen probleem. Hieronder de uitleg over de Freelancer (ZZP’er).

Een freelancer (Nederlandse woord ZZP’er)  is iemand die zich voor een (on)bepaalde periode beschikbaar stelt om voor een bedrijf werkzaamheden te verrichten, dit gebeurd vaak in een voor deze ZZP’er bekend terrein. Het gebruiken van ZZP’ers heeft vele voordelen, kosten besparen ten opzichten van een fulltime medewerker, flexibele werkkracht, kennis van werkzaamheden etc.

Een ZZP’er wordt meestal voor Sales, Marketing, Communicatie, HR & Development ingehuurd. Door diverse inzetbaarheid en beschikbaarheid is er voor elke klus de juiste ZZP’er. Ben je benieuwd hoe een geoptimaliseerde Freelance SEO specialist doormiddel van een eigen portfolio gekoppeld is aan een bedrijf? Check dan Jellow.nl eens!

Wat houdt SEO in?

Search Engine Optimization (SEO) is eigenlijk heel simpel, het is ALLES wat je doet om beter vindbaar te zijn op Google. Dit met als uiteindelijke doel om zo in de zoekbalk bovenin vindbaar te zijn op voor jouw vakgebied belangrijke trefwoorden. Als jij bijvoorbeeld een freelancer bent in de zorg wil jij gevonden worden op bijvoorbeeld: Freelancer zorg, freelancer zorg nodig, zorg personeel nodig etc. In dit geval is het niet relevant om gevonden te worden op alles wat niet gerelateerd is aan freelancers (ZZP’ers) of zorg.

Het nadeel is alleen dat als je opzoek gaat naar teksten over SEO uitleg er vaak moeilijke termen, ICT programma’s die lastig te begrijpen zijn voor een leek en tijdrovende kwesties terwijl er genoeg mogelijkheden zijn om goed vindbaar te zijn zonder dat je hiervoor SEO specialist moet zijn. Hiervoor heb ik de 5 SEO Tips om jouw Freelance SEO vindbaarheid te vergroten! Geschreven.

Hoe zorgt SEO ervoor dat ik beter vindbaar ben?

Voor de basis heb je twee simpele programma’s nodig die je op google kan vinden, keywordtool.io en Yoast (omgeving binnen WordPress). Deze programma’s zijn aan te raden en essentieel in het verhogen van je Freelance SEO vindbaarheid. Yoast (binnen WordPress) is een tool waarin je kan zien of je teksten goed geoptimaliseerd zijn om freelance SEO waardig te zijn. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar leesbaarheid (niet te lange zinnen), visuele aantrekkelijkheid, gerelateerde zoekwoorden (keywordtool.io) etc. Bij het gebruik van Yoast word je goed bijgestaan in het schrijven van je teksten. Als er dingen nog niet voldoen aan de eisen kleurt een bolletje rood, heb je het goed gedaan? Dan kleurt hij groen en ben jij een Freelance SEO specialist!

Zoekwoordkeuze

Keywordtool.io helpt jou bij het bepalen van je zoekwoorden binnen een bepaalde branche. Dus ben jij een Freelancer/ZZP’er en wil jij ingehuurd worden in de zorg sector? Dan typ jij bijvoorbeeld zorgmedewerker freelancer in. Bij het intypen van jouw branche gerelateerde woorden kan je een aantal essentiële waarden inzien om te weten of je gevonden gaat kunnen worden als Freelance SEO specialist. Hieronder vallen bijvoorbeeld: aantal keer gezocht, kosten per click, concurrentie niveau etc. De aantallen keren waarop gezocht is vertelt hoe vaak mensen deze zoekterm in google hebben gebruikt in de afgelopen maand.

De kosten per click vertellen je hoeveel geld je kwijt bent als je hier SEA (Search Engine Advertising) voor zou gebruiken om alles over SEA te leren verwijs ik je naar de SEA optimalisatie teksten op onze Digital Growth pagina. Het concurrentie niveau vertelt je hoeveel andere mensen er gebruik maken van deze zoekwoorden en vertellen je daar dus mee hoe hoog je komt. Als er een hoge concurrentie is zal het vaak moeilijker zijn om bovenaan te staan. Als dat het geval is zal het zaak zijn dat je als Freelance SEO specialist op de hoogte bent van de 5 SEO Tips om jouw Freelance SEO vindbaarheid te vergroten! Veel succes bij het lezen van de tips, als er vragen zijn laat dit dan weten in de opmerkingen pagina.

Goed, terug naar waar deze blog daadwerkelijk over gaat namelijk de 5 SEO tips om jouw Freelance SEO vindbaarheid te vergroten!

Freelance SEO vindbaarheid vergroten? 5 SEO Tips om jouw Freelance SEO vindbaarheid te vergroten!

 1. Start een Freelance SEO website

Wil je graag beter vindbaar zijn als veel van je concullega’s? Dan zal je toch echt een eigen Freelance SEO geoptimaliseerde website moeten maken. Dit doe je om de kans van vindbaarheid en contact met bedrijven te verhogen. Hiervoor is een eigen gehoste WordPress site nodig inclusief Yoast om je Freelance SEO te optimaliseren. WordPress is in veel gevallen gratis te gebruiken en te installeren, echter als je een grotere website wilt met veel functies is een betaalde variant vereist. WordPress is voorzien van een duidelijke uitleg en samen met het gebruik van Yoast (programma binnen WordPress) en keywordtool.io word je binnen mum van tijd een Freelance SEO specialist en zal je veel beter vindbaar zijn.

Soms is het genoeg om een Portfolio te maken en deze bij verschillende bedrijven te stallen( zoasl bij Jellow.nl). Wat je echter tegenwoordig vaak ziet is dat Freelancers sneller vindbaar zijn als zij een eigen Freelance SEO geoptimaliseerde website gemaakt hebben. Uiteraard zijn er ook goede websites waar je portfolio tentoon gesteld kan worden voor potentiële bedrijven die opzoek zijn naar Freelancers. Een voorbeeld hiervan is Jellow.nl

Freelance SEO vindbaarheid vergroten? 5 SEO Tips om jouw Freelance SEO vindbaarheid te vergroten!

 1. Kies de juiste zoekwoorden gerelateerd aan je branche

Net zoals je de juiste omschrijving aan je portfolio geeft omtrent uje kwaliteiten is het voor SEO essentieel om de juiste zoekwoorden te gebruiken. Hiervoor gebruik je dus Keywordtool.io & verifieer je deze met Yoast.

Zoals in de intro aangegeven maar essentieel voor succes op je Freelance SEO campagne is het oriënteren op de branche gerelateerde zoekwoorden waarop JIJ graag gevonden wilt gaan zijn essentieel. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor ‘longtail’ & ‘shorttail’ zoekwoorden om vindbaar op te zijn. Vaak (maar niet altijd) zijn de shorttail zoekwoorden woorden waarop meer gezocht wordt en dus meer mensen naar opzoek zijn en zijn de longtail worden dus vice versa. Makkelijker gezegd: ijs kopen wordt vaker gezocht als chocolade melk ijs kopen. Dit heeft te maken met de lengte, longtail is vaak 4+ woorden terwijl shorttail alles eronder bevat. Daarnaast moet er ook gekeken worden naar de concurrentie, als je bij keywordtool.io ziet dat de concurrentie 15 is op een schaal van 1 tot 100 weet je dat je niet veel concurrentie hebt. Terwijl een concurrentie niveau van 90 onmogelijk lijkt om hoog te scoren.

Daarnaast is dus het kijken naar branche gerelateerde zoekwoorden essentieel, daarvoor gebruik je dus keywoordttool.io, die integreer je uiteindelijk via je WordPress site in Yoast. Wanneer dit is gedaan vertelt Yoast jou in een oog opslag of jij al een Freelance SEO specialist bent, of dat je nog wat aanpassingen moet doen om toch die Freelance SEO specialist te worden.

Freelance, SEO, ZZP'er

 1. On page SEO

On page SEO is eigenlijk alles wat jij doet om ervoor te zorgen dat jij je Freelance SEO vindbaarheid optimaliseert. Dit doe je om gevonden te worden. Zo kon je vroeger toen Google nog niet zelf optimaliserend was een bepaald zoekwoord 100 keer achter elkaar typen om zo hoog in de zoekbalk te verschijnen. Helaas is deze tijd voorbij en wellicht maar beter ook. Nu is er ook een gegarandeerde kwaliteit gewaarborgd. Dit komt doordat de bovenaan getoonde zoekopties het meest gerelateerd zijn aan wat er gezocht is. Dit omdat er veel overeenkomsten zijn in de zoekfunctie en de tekst die bovenaan staat. Ook de backlinks en eerder genoemde andere punten voegen hier een bijdrage aan toe.

Hiervoor heb ik 6 punten geformuleerd die je ook weer verder helpen naar Freelance SEO specialisatie.

 1. Schrijf diepte teksten en hou het niet oppervlakkig. Het moet vragen van de lezers beantwoorden en in het bijzonder die van bedrijven die opzoek zijn naar jou als freelancer
 2. Gebruik je meest voorkomende zoekwoord waarop je gevonden wilt worden in je pagina titel
 3. Gebruik je zoekwoorden ook in je headers (hoofdstuk starters, onderwerp, tussenkopjes etc.)
 4. neem gemakkelijke URL’s in gebruik
 5. Vermijd langdradige URL’s, probeer je URL alleen te koppelen aan het onderwerp, subpagina of een keyword
 6. Gebruik hoogwaardige foto’s en illustraties. Wees er echter wel zeker van dat de foto past bij de tekst. Zorg er ook voor dat de foto op een juiste manier bijgesneden is zodat deze past in je pagina

Als je een goede indeling van bijvoorbeeld je Portfolio wilt weten zou je kunnen kijken op de pagina van Jellow.nl

 1. Schrijf probleem oplossende content

Start met een Blog en beschrijf hierin de problemen waar veel over gesproken wordt. Link dit bijvoorbeeld naar jezelf of naar een relevant stuk over het beroep wat je uitvoert. In het nieuws zijn dagelijks artikelen te lezen over problemen in diverse branches. Maak hier gebruik van want het is een gratis manier om constant nieuwe bezoekers naar je website te trekken. Dit komt  door de constante invoer van nieuwe teksten.

Daarnaast is het schrijven over problemen vaak veel minder concurrentie gebonden als het schrijven over oplossingen. Dit omdat mensen vaker een oplossing voor iets opzoeken als de oorzaak van een probleem.

Daarnaast bieden het schrijven over problemen nog meer voordelen. Zo kan je aan het einde van elk blog een stuk tekst toevoegen hoe jij dit voor een bedrijf zou kunnen oplossen. Hoe jij het zou oplossen en wat je van iets vindt. Dit is gratis reclame voor je werkzaamheden. Ook zorgt dit er echt voor dat jij je als Freelance SEO expert je onderscheidt van de mensen die geen Freelance SEO expert zijn. Deze mensen hebben de  5 SEO tips om jouw Freelance SEO vindbaarheid te vergroten  gemist.

Tot slot voor deze tip, het toevoegen van een ‘stel je vragen’ box helpt ook bij het verkrijgen van meer traffic, het is echter wel zaak dat je deze vragen snel, goed en enthousiast beantwoord. Om de lezer een goed beeld te geven van je kennis en vakkundigheid. Je bent een echte Freelance SEO expert in wording.

 1. Backlinks & interne links voor het versterken van je Freelance SEO expertise

Als je wel eens met iemand in contact bent geweest die je voor is geweest en al een Freelance SEO expert is dan heb je vast al gehoord van backlinks en interne links. Als je dit nog niet hebt zal ik het proberen kort en bondig uit te leggen. Backlinks zijn links van sites met autoriteit over jouw vak. Dat wilt zeggen dat hoe meer backlinks je hebt hoe meer autoritaire websites en teksten over jouw website hebben geschreven. Dit laat jou beter vindbaar zijn in SEO. Google herkent de autoritaire websites en pikt deze links op als tips om jouw positie in de SEO zoekwoorden een boost te geven. Interne links zijn links die je maakt in je pagina over een ander gedeelte van je pagina. Dit versterkt je geschreven tekst en zal je Freelance SEO positie verhogen, combineer deze en je bent een echte Freelance SEO koning.

Hoe te gebruiken om Freelance SEO prestatie te bevorderen?

Terug naar de twee termen, het is essentieel dat je deze twee toepast. Met name zorgen dat andere pagina’s over jou schrijven is een handige bijkomstigheid. Het is makkelijk om over jezelf te schrijven en dat je zegt dat je verstand ergens van hebt. Echter als andere dit doen telt dit voor Google als herkenning van kennis. Dit  zal ervoor zorgen dat je op het gebied van Freelance SEO als een autoritaire bron gezien worden.

De interne links kan je dus zelf doen, maar backlinks moet je verkrijgen door bijvoorbeeld linktrading te doen. Dit wil zeggen het ruilen van links met een andere freelancer of een ander gerelateerd zoekwoord wat bij jouw branche past. En als het goed is weet je nog heel goed welke website je gebruikt om je zoekwoorden te bepalen, toch?

Je kan ook backlinks verkrijgen door je aan te melden bij een bedrijf waar 100’en bedrijven binnen jouw branche aangemeld zijn. Als al deze websites jou vermelden zou je wel eens heel hoog kunnen scoren. Het nadeel is alleen dat je in sommige gevallen ook veel van deze websites zelf moet helpen door links in je pagina in te bouwen. Dit vergt veel tijd en energie.

Dit waren de 5 tips! ik hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad. We zijn echter nog niet klaar!

Ik heb stiekem nog een 6e tip, deze krijgen jullie er nog gratis bij van mij. Puur omdat ik jullie de grootste Freelance SEO specialisten van Nederland wil maken.

1,2,3 en klaar, Freelance SEO expert!

Als je je website wilt inrichten, zorg dan dat de bezoeker binnen 3 klikken klaar is. Ik hoor je al denken, wat bedoel je hier mee? Dat wilt zeggen, zorg dat je van de home pagina naar het daadwerkelijke contact opnemen niet meer als 3 klikken zitten. Als dit er bijvoorbeeld 5+ zijn er meer mensen die wegdrukken doordat mensen simpelweg LUI zijn.

Wat vond je van de 5 SEO tips om jouw Freelance SEO vindbaarheid te vergroten? Ik hoop dat ik je een inzicht heb kunnen geven in het worden van een SEO freelance specialist.

 Laat het mij weten als je vragen hebt. Dit doe je in de comment section hieronder en wellicht komen wij in contact.

Links

Links

49 Replies to “Freelance SEO vindbaarheid vergroten? 5 SEO Tips om jouw Freelance SEO vindbaarheid te vergroten!”

 1. Geschreven op een manier waardoor het voor iedereen te begrijpen is. Daarnaast ook erg goede informatie gebruikt. Heel erg leerzaam!

 2. Een uitmuntende introductie tot SEO van een overduidelijke kenner. Fijne tips en ook voor mij als ervaren digital marketeer wordt er nog nieuwe info gegeven.

 3. Wat een top stuk is dit! In een klap een stuk wijzer geworden. Erg duidelijk goed leesbaar en ziet er goed verzorgd uit! Mijn complimenten.

 4. Na lang zoeken eindelijk de juiste informatie gekregen waar ik wat aan heb. Door de duidelijke omschrijving zonder moeilijke termen te gebruiken weet ik wat mij te doen staat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *