Als slotenmaker meer opdrachten krijgen door SEO!

Herkent u dit probleem. Iedere week ziet u dezelfde klanten langs komen voor een opdracht om een slot of sleutel te vervangen. De opbrengst daalt niet maar stijgt ook niet. Dit is een probleem waar veel slotenmakers mee zitten het lukt ze niet om hun klantenbestand te vergroten. Wat vaak voorkomt in deze branche van de slotenmaker is dat er aan de online vindbaarheid weinig aandacht wordt besteed. Wil jij online opvallen en bovenaan in de zoekresultaten van Google terecht komen? Lees dan snel verder, want door SEO in te zetten kan de vindbaarheid van het bedrijf, op bijvoorbeeld Google, worden gemaximaliseerd. Zo komen er meer mensen op jouw website en krijg je uiteindelijk meer klanten en opdrachten. Wat uiteindelijk resulteert in meer omzet/winst.

slotenmaker slotenmakers
slotenmaker

Eerst even in het kort, wat is SEO?

Veel mensen zoeken tegenwoordig online naar producten en diensten. De meest gebruikte zoekmachine in Nederland hiervoor is Google, wel 70,1% van alle Nederlanders gebruikt Google Search. Wanneer mensen een probleem hebben met hun deur, slot en sleutel waardoor zij snel een slotenmaker nodig hebben dan begint vaak de zoektocht door gebruik te maken van Google. Google heeft een zoekmachine waar de potentiële klanten van de slotenmakers terecht kunnen om een slotenmaker te vinden.

In deze zoekmachine zoeken zij met zoekwoorden, als ‘slotenmaker’ of ‘slotenmaker in Almere’ naar een bedrijf die deze dienst op zich neemt. Het liefst wil jij als slotenmaker dan bovenaan komen in de zoekresultaten, zodat de potentiële klanten gelijk jouw site te zien krijgen en niet die van de concurrent. De klanten hebben vaak snel een slotenmaker nodig omdat zij hun huis niet uitkomen of juist niet in kunnen komen. Hierdoor is het zoeken naar een slotenmaker vaak een snel proces voor de klant. Voor de klant is het dus noodzakelijk dat zij snel geholpen worden. Hoe hoger de site in de Google zoekresultaten komt te staan, hoe sneller er geklikt wordt op de site.

Wat is lokale SEO en waarom is dit interessant voor slotenmakers?

slotenmakers lokale seo Het is ook belangrijk dat deze potentiële klanten gefilterd worden op locatie. Het is niet handig wanneer het bedrijf gevestigd is in Almere en dat de klus helemaal in Rotterdam is. Hiervoor gebruikt Google lokale SEO. Deze soort SEO is voor de branche slotenmakers erg interessant omdat er lokaal gezocht en uiteindelijk gewerkt wordt. De online vindbaarheid van jouw site is niet interessant voor mensen die zich bevinden in Rotterdam maar juist voor de mensen in Almere.

Door lokale SEO in te zetten wordt er gefilterd op locatie en wil je met deze fysieke locatie zo hoog mogelijk in de zoekresultaten terecht komen van deze regio. Stel dat een klant ‘slotenmaker Almere’ intypt in Google, dan wil jij ervoor zorgen dat jouw site ergens bovenaan komt te staan. De meeste mensen gebruiken hun mobiele telefoon om een zoekopdracht uit te voeren. Ook hebben de meeste mensen hun locatie aan staan waardoor Google weet waar de mensen zich bevinden die een bepaalde zoekopdracht doen. Google speelt hierop in en laat alle relevante webshops en webwinkels in de omgeving zien. Uit onderzoek gaat ongeveer 50% een fysieke winkel bezoeken na de lokale zoektocht op Google.

Waarom zou je lokale SEO inzetten als slotenmaker?

Het inzetten van lokale SEO kan veel betekenen voor het bedrijf. Het zorgt voor een betere vindbaarheid waardoor mensen die een slotenmaker snel nodig hebben gelijk jouw site zien en gaan bekijken. Voor mensen die een slotenmaker nodig hebben is het belangrijk dat er een slotenmaker snel aanwezig is. Welk bedrijf dit verzorgt maakt hun niet zoveel uit. Zij gaan dus voor de eerste de beste die zij tegen komen in de zoekresultaten van Google.

Het is dus noodzakelijk om bovenaan in de zoekresultaten te staan zodat er meer opdrachten zijn en meer winst gemaakt kan worden. Door lokale zoekwoorden te gebruiken komen er veel mensen op de site die zich in de omgeving bevinden van jouw bedrijf. Zodat er snel geschakeld kan worden. Door deze betere vindbaarheid ontstaat er meer traffic op jouw website. Hoe meer mensen er op jouw website terecht komen, hoe groter de kans is dat er meer klanten tussen zitten. Hierdoor breidt je het klantenbestand uit in jouw omgeving.

Waarom zou je niet gewoon een SEO-specialist in huren?

Waarom is het verstandig om als slotenmaker zelf aandacht te besteden aan SEO? En waarom zou je dit juist niet door een specialist laten doen? De grooste reden is dat SEO-specialisten erg veel marge vragen. Zij weten dat er spoed is bij het maken van een slot en dat hierdoor de prijzen erg kunnen oplopen. Het is een branche waar klanten niet veel aandacht besteden aan het aankoopproces. Er is spoed omdat de klanten zo snel mogelijk weer het huis in of uit willen. Wanneer de potentiële klanten op een site komen die bovenaan in de zoekresultaten van Google staat is de kans erg groot dat zij gelijk klant worden. Door de noodzaak om dit probleem snel op te lossen.

slotenmaker seo meer opdrachten
SEO resultaat

Volgen van een cursus SEO is raadzaam!

Het is daarom raadzaam om als slotenmaker zelf een cursus te volgen. Door deze cursus of cursussen leer je alle in en outs over SEO. Dit zorgt voor een geoptimaliseerde site en vindbaarheid, zodat er uiteindelijk meer klussen uit voort komen. Een cursus volgen kan bij vele organisaties, zoals LOI en NCOI. De cursussen zijn goed te doen voor iedereen en duren vaak slechts een dag. Het kost dus weinig tijd om iets meer verdieping te krijgen in het gebruiken van SEO. Het kost natuurlijk wel geld. Maar wanneer je dit vergelijkt met wat een specialist op lange termijn vraagt is dit helemaal geen geld. Door dit dus zelf te doen bespaar je heel veel kosten door geen specialist in te huren die een te hoge marge vraagt. Ook wordt het klantenbestand uitgebreid waardoor er meer klussen in de omgeving zijn. Een win-win situatie dus voor deze lucratieve branche.

Hoe kan er SEO ingezet worden voor een slotenmaker gevestigd in bijvoorbeeld Almere.

Het is voor slotenmakers erg belangrijk dat het gaat om lokale SEO maar welke zoektermen zijn dan interessant? Wanneer het bedrijf gevestigd is in Almere dan zijn zoekwoorden met ‘Almere’ erin erg interessant. Er zijn twee verschillende soorten zoekwoorden, namelijk de longtail en de shorttail zoekwoorden. Longtail zoekwoorden zijn bijvoorbeeld: ‘slotenmaker in Almere Kruidenwijk. Een voorbeeld van een shorttail zoekwoord is: ‘slotenmaker’. Omdat het gaat om lokale SEO zijn longtail zoekwoorden interessanter om naar te kijken. Het is namelijk zo dat veel mensen zoeken naar ‘ slotenmaker in (desbetreffende plaats)’.

Om te kijken naar de zoekwoorden die het meest worden gebruikt kan je verschillende tools gebruiken, bijvoorbeeld: ‘https://keywordtool.io’. Hierin kan er gekeken worden naar de zoektermen die het vaakst gebruikt worden. Hierdoor kan jij als slotenmaker opmaken waar jij hoog op wilt scoren op de Google zoekwoorden. Zodat de potentiële klanten allemaal op jouw site terecht komen en gebruik maken van de diensten die jij aanbiedt.

Wat is slimme SEO voor slotenmakers?

Er wordt bijvoorbeeld veel gezocht door mensen die lokale zoektermen gebruiken. Dit zijn zoekwoorden als ‘slotenmaker Amsterdam’ of ‘slotenmaker in de buurt’. Het is daarom erg belangrijk om je locatie te benoemen in de titels en metabeschrijvingen waarin jij hoog wilt scoren in de zoekresultaten van Google. Het is ook nuttig om aan je klanten te vragen om reviews achter te laten zodat er meer traffic naar de site ontstaat. Door deze reviews zijn er meer links naar de website toe en reviews zorgen ook voor een vertrouwd gevoel. Het gevoel wat veel mensen krijgen is dat zij niet te maken hebben met bijvoorbeeld een nep website. Door de reviews zijn er dus meer links naar de website toe en dit zorgt voor meer opdrachten.

Overal links achterlaten.

Daarnaast is het achterlaten van links op lokale pagina’s erg handig, denk aan lokale sociale media of lokale websites als die van de gemeente bijvoorbeeld. Wanneer mensen naar de website van de gemeente gaan waar zij wonen dan is het handig om die mensen kennis te laten maken met jouw bedrijf. De doelgroep zijn namelijk alle bewoners in de omgeving, omdat iedereen wel eens een sleutel kan verliezen of een sleutel in het slot heeft laten afbreken. Daarom is het handig om iedereen in de omgeving te bereiken, zodat zij al kennis maken met het bedrijf. Wanneer de bedrijfsnaam al wat bekender is dan die van de concurrent is de kans groter dat de potentiële klant kiest voor jou diensten.

Waarom is het beter om SEO in te zetten en juist niet SEA?

slotenmaker seo sea
SEO of SEA?

Wat is SEA eigenlijke en wat is het verschil met SEO? SEA is een betaalde zoekadvertentie en SEO heeft betrekking tot organische, onbetaalde zoekresultaten. SEA is erg duur omdat Google ook weet dat slotenmakers een forsere prijs kunnen vragen omdat er spoed bij komt kijken.

Daarom hanteert Google ook hogere prijzen voor de advertenties die geplaatst worden. De prijzen voor SEA zijn ook duur voor slotenmakers omdat er lokaal gezocht wordt. Ook door de hoge concurrentie onder de slotenmakers wordt de prijs nog forser. Hierdoor is de slotenmaker een van de duurste branches wat betreft SEA.

SEO is erg effectief voor slotenmakers.

Dit bevestigt immers wel dat hoog in de zoekwoord resultaten van Google komen erg effectief is voor slotenmakers waardoor het inzetten van SEO de aller beste optie is. Waarmee je dus uiteindelijk ook veel meer omzet kan genereren. Dit komt omdat je bijna geen kosten gaat maken door zelf SEO in te zetten. Wanneer je een specialist of SEA inzet om hoog te eindigen in de zoekwoord resultaten kan het hoog oplopen in de kosten. Maar om helemaal geen SEO in te zetten is dit een gemiste kans voor het door groeien als bedrijf en alle concurrenten voor te zijn.

Het is dus een win-win situatie om zelf SEO in te zetten. Dit is zo omdat er bijna tot geen kosten worden gemaakt. De vindbaarheid van de site is erg goed waardoor het bedrijf snel gevonden wordt en er intern begrepen wordt wat SEO is en hoe het ingezet kan worden. Het belangrijkste is dat er meer klussen uit komen omdat er meer mensen jouw site als eerst tegenkomen. Hierdoor wordt er meer omzet en winst gegenereerd.

In het kort!

Het inzetten van SEO als slotenmaker heeft veel nut om meer klanten te genereren waarvoor de sleutels en sloten gerepareerd kunnen worden. De klanten van slotenmakers willen de dienstverlening graag met spoed verkrijgen omdat zij op dat moment hun huis niet in of uit komen. Hierdoor zijn de klanten bereid om meer te betalen om dit probleem snel opgelost te hebben. Het maakt voor de klanten daarom niet veel uit wie er komt maar voornamelijk wanneer zij komen om het probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen. 70,1% van de Nederlanders gebruikt Google Search en zoeken daarmee naar producten en diensten. Wanneer er een slotenmaker nodig is dan is de kans groot dat daar de zoektocht ook begint.

Bovenaan in Google komen is in deze branche key!

Als slotenmaker wil je daarom bovenaan in de lokale zoekresultaten van Google komen in jouw regio. Zodat de mensen die een slotenmaker nodig hebben bij jouw terecht komen. Hierdoor stijgt de traffic op de website en de aantal klussen, wat weer meer geld oplevert. Het is van belang om geen SEO-specialist in te huren omdat zij een te hoge marge gaan opeisen.

Het is beter om zelf een cursus te doen en je te verdiepen in SEO. De cursussen zijn goed te volgen voor iedereen en duren niet al te lang. Op deze manier kan je veel meer winst maken met de onderneming. SEA is voor de branche van de slotenmakers te duur omdat Google weet dat er spoed achter zit en dat er daardoor veel geld in omloop is. Ook is de concurrentie groot en wordt er lokaal gezocht waardoor de prijzen van Google Advertising snel en hoog oplopen. Door zelf SEO in te zetten als slotenmaker ben je het lucratiefst bezig.

 

Wil jij nou gelijk aan de slag met de SEO voor jouw website? Schrijf je dan nu in voor een cursus om de tips en tricks van SEO te leren. Zodat jouw website hoog in de zoekresultaten van Google verschijnt binnen jouw omgeving. En er uiteindelijk meer opdrachten uit voort vloeien en meer winst gemaakt kan worden. Ga dan snel naar deze website: https://www.ncoi.nl/opleiding/Search-Engine-Optimization-(SEO)-(1).html?gclsrc=aw.ds&gclid=CjwKCAiAz4b_BRBbEiwA5XlVVg1O9ohHErmHaxGe58keHYNy3opjMrxZcY1CIPxFtxVZqcSCzIo86hoCNCAQAvD_BwE

Wil je meer weten over de lokale SEO en hoe je dit inzet, bezoek dan ook deze website:https://onlinemarketingagency.nl/seo/snel-lokale-seo-kansen-achterhalen-mergewords/

2 Replies to “Als slotenmaker meer opdrachten krijgen door SEO!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *